Koerden: wie zijn, geschiedenis, religie, woongebied

Koerdistan ligt in het zuidwesten van West-Azië. Koerdistan is geen staat, het is een etnografisch gebied in 4 verschillende landen: in Oost-Turkije, West-Iran, Noord-Irak en Noord-Syrië. Godsdienst en taalnationaliteit belijden verschillende geloofsovertuigingen. Het grootste deel van de Koerden behoort tot de islamitische religie, maar onder hen zijn Alawieten, sjiieten en christenen.

Kozakken - wie zijn waar ze wonen, vooral

Het lot van de Kozakken - het heroïsche, bittere en tragische - boeit de samenleving nog steeds. De basis van het leven van een etnische groep die in vroegere tijden aan de rand van Rusland en het Gemenebest leefde, vormt de stevige basis van orthodoxie, patriottisme en respect voor familietradities en -stichtingen. De kracht van deze principes wordt bevestigd door de eeuwenoude militaire dienst van de Kozakken, heroïsche daden en folklore die tot nu toe hebben bestaan.

Lijst met dingen die niet kunnen worden gegeven

Giften worden leuk, maar ze hebben niet altijd een positieve waarde. Sommigen hebben negatieve energie en zijn bedekt met het geheim van de tekenen en het bijgeloof van mensen. Welke gaven kunnen niet worden gegeven, waarom en wat te doen als een ongewenst iets wordt gepresenteerd, ik zal erover in het artikel vertellen. Mening van de kerk De orthodoxe kerk gelooft dat het niet noodzakelijk is om belang te hechten aan verschillende overtuigingen, daarom kunt u vanuit een religieus gezichtspunt elke geschenk aanbieden.

Komische voorspellingen voor het nieuwe jaar

Als u de nieuwjaarsvakantie wilt diversifiëren, zorg dan voor entertainment. Een geweldige optie - komische voorspellingen voor het nieuwe jaar. Prettige kerstprofetieën zoals familie en vrienden. Deze game is geschikt voor bedrijfsfeesten. Ik adviseer u om positieve en goede opties te kiezen, zodat niemand beledigd is.

Goede tekenen van het nieuwe jaar - hoe het lot te behagen

Nieuwjaarsvakantie - tijd om plannen te maken. Het spannende moment van de tweedehandse sprong naar figuur 12 gaat gepaard met een hele wervelwind van emoties en herinneringen. Zelfs de meest verstokte materialist zal op een dergelijk moment wankelen en een wens in het geheim van iedereen maken, zelfs als hij niemand belijdt. Tenslotte is goede hoop eigendom van elke persoon.

Tekens en waarzeggerij voor het oude nieuwe jaar

Er is niet één persoon die niet zou willen weten wat er morgen zal gebeuren, in een maand, in een jaar ... Alle mensen streven ernaar meesters te worden van hun bestemming, en daarvoor moet je kennis hebben over de toekomst. Als je alles weet over de aankomende problemen en beproevingen, kun je van tevoren bewapenen en de slagen van het lot volledig bewapend tegemoet zien. Helaas wordt weten wat er zal zijn niet gegeven, dus hebben mensen uit de oudheid manieren gevonden om de verschillende tekenen en tekens van het lot of hogere krachten te divineren of te ontcijferen.

Oosterse horoscoop voor 2019

Na een moeilijke periode vol alarmerende gebeurtenissen, zullen de meesten van ons in 2019 opgelucht ademhalen. Immers, het komende jaar van de Yellow Earth Pig zal gunstig zijn voor bijna alle tekens van de Chinese dierenriemkalender. In het begin van het jaar zal echter enige instabiliteit worden verwacht, die binnenkort zal worden vervangen door positieve veranderingen op alle gebieden van het menselijk leven.

Filumenia: een geschiedenis van 200 jaar verzamelen

Een heleboel gewone voorwerpen omringen een persoon in de drukte van het dagelijks leven. Maar een onopvallende badge, munt of onopvallend teken heeft zijn eigen, soms spannende verhaal. Een luciferdoosje met een onderscheidend label - de "getemde vuur" kluis, kan vertellen over de geschiedenis van het land in de periode dat het werd vrijgegeven.

Horoscoop voor 2019 voor alle tekens van de dierenriem

De patroonheilige van 2019 zal het Gele Aarde Varken (Beer) zijn. Het varken is het laatste teken dat de cyclus van de oosterse horoscoop sluit. Wat betekent dit? Het is tijd om samen te vatten, te analyseren wat er is gedaan, te voltooien wat is begonnen. Het symbool van het jaar zal op veel gebieden van het leven onverwachte veranderingen aanbrengen, maar tegelijkertijd zal het helpen om de intermenselijke relaties te normaliseren, wat erg belangrijk is om de gestelde doelen te bereiken.

Wat is estuarium en hoe verschilt het van delta

Bij het overzien van grote zoetwaterlichamen is het noodzakelijk om uit te zoeken wat het estuarium is. De term verwijst naar het laatste stuk van de rivier, waarvan de vorm op een trechter lijkt. De monding van een dergelijk reservoir bestaat uit één arm en wordt breder naar de zee toe. Classificatie Wetenschappers onderscheiden deze formaties afhankelijk van de watercirculatie en de geologische structuur van de bodem.

Wat is ohaben en waarom werd hij liefgehad in Rusland

Meer en meer mensen zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van Rusland. Vaker werden vragen gesteld over wat onze voorouders droegen en hoe. Voor velen is de betekenis van het woord "ohaben" niet bekend. Dit is een Russisch woord voor kleding uit de 15e tot de 18e eeuw. Etymologie associeert het met het woord 'encase', wat betekent: omhelzing, omhelzing.

Leer snel bazen te weven van linten, draden en kralen

Baubles verscheen voor het eerst tussen Indiase stammen in Noord-Amerika. Dit accessoire diende niet alleen als ornament, maar was ook een beschermer van duistere machten. Nu zijn ze bijna allemaal. Dit mooie kenmerk benadrukt de individualiteit van de eigenaar, vooral als dit met de hand wordt gedaan. Weven kost niet veel tijd en kan een exclusief geschenk zijn voor de tweede helft, jongere broer of zus.

Wat is payol en waar het wordt toegepast

Payol (soms zijn er vormen van "pael", "payol"), of slan-verwijderbare vloeren, meestal van hout, geplaatst op de bodem van schepen, boten. Houten De gemakkelijkste en goedkoopste optie. Vertegenwoordigen een vloer van latten, multiplex, omhuld met waterdichte stof. Verschillen in het kleine gewicht, eenvoud van montage. Je kunt een ambachtelijke manier maken.

Spinner - een populair speelgoed van onze tijd

Spinner is een modern speelgoed dat pas een paar jaar geleden populair werd. Ze houdt van zowel volwassenen als kinderen. Over wat soorten zijn en hoe ze de menselijke psyche beïnvloeden, kun je van dit artikel leren. Wat is de spinner voor en wie creëerde het? Toen het speelgoed populair werd en er veel vraag naar was, ontstond de vraag: "Wie is de auteur van het product?

Is een wolf een vreselijk beest of een berekenend dier?

Voor de meeste mensen is een wolf niet zomaar een wild dier, maar een archetypisch beeld dat al heel jong bekend is. Hij werd toevallig een personage in sprookjes. Mensen hebben dit beest lang gevreesd en vereerd. Ze schrokken ongehoorzame kinderen met een wolf, de oudere broer van een man genoemd, sprookjes en legenden over hem samengesteld. Voorouders van wolven en evolutie De waarschijnlijke voorouder van de moderne wolf is Canis lepophagus.

Hoe snel tellen vaardigheden ontwikkelen? Tips voor alle leeftijden

In de afgelopen eeuw zijn leermethoden voor dergelijke beroepen als econoom, verkoper, handelaar en leraar van het rekenen op de basisschool gewist uit de nagedachtenis van de samenleving, zoals overblijfselen van het Sovjetverleden. Maar ze hadden veel nuttige dingen. In het bijzonder ontwikkelden dergelijke oefeningen, die de hersenactiviteit intensiveerden, logisch denken, waarbij beide hersenhelften werden gebruikt om optimale oplossingen voor wiskundige problemen te vinden en snel in gedachten te kunnen houden.

Hoe leer je snel een vers uit je hoofd - instructies en voorbeelden

Er zijn veel moeilijkheden in het leven van een moderne student: testen, kennistesten op het schoolbord, vreemde woorden en grammaticaregels leren ... Deze lijst is eindeloos. Het omvat het memoriseren van poëtische werken van Russische en buitenlandse literatuur. Vanaf het eerste leerjaar vragen leraren de studenten om passages of hele gedichten te onthouden.

Hoe te leren lezen in het Engels - de regels van uitspraak en tips

Engels is een van de meest voorkomende en populaire in de wereld. Voordat u begint met de training, is het de moeite waard om op te merken dat Engels, in tegenstelling tot Duits, "valkuilen" heeft waar u tijdens het lezen van teksten tegenaan kunt lopen. Er zijn specifieke regels in het Engels met betrekking tot het lezen van bepaalde lettercombinaties.

Hoe lezginka thuis te leren dansen

Lezginka is een volksdans van de inheemse bevolking van de Kaukasus, de belichaming van de nationale cultuur. Gepassioneerde, magische bewegingen naar brandgevaarlijke muziek, levendige emoties en een zelfverzekerde blik van een man, zachte bewegingen van een meisje: dit alles vormt de uniciteit van de magische actie van Lezgins. Verschillen in lezginka in verschillende landen Naast de klassieke versie van de lezginka, zijn er een aantal dansen, enigszins verschillend van de traditionele: Tsjetsjenen; Karachay-dans; Islamey Kabardians; Drie paar Ossetiaanse Lezginka.