Hoe de juiste ski's te kiezen: langlaufen, nok, berg, rolski's

De kwaliteit van de winterrecreatie is afhankelijk van de ski. We zullen in ons artikel praten over het kiezen van langlaufski's en ski's voor skaten, en je zult in staat zijn om deze kennis in de praktijk te brengen.

Rijstijlen

 1. Klassieke stijl. Zorgt voor parallelle bewegingen langs de baan. Gebruik zachte modellen met een lang en scherp uiteinde.
 2. Vrije of nok. Het bestaat uit het duwen van ski's weg van sneeuw op het principe van skates. Zorgt voor het gebruik van harde variëteiten.
 3. Universele stijl. Het is populair onder mensen die graag in een klassieke en skate stijl willen rijden.

Juiste keuze

 1. Ski's zijn gemaakt van natuurlijk hout of plastic. De kosten van houten exemplaren zijn veel lager, maar ze worden zelden in de schappen van sportwinkels gevonden.
 2. Kunststof hoeft niet te worden gesmeerd en rijdt beter op het met sneeuw bedekte oppervlak. Ze zijn betrouwbaarder, gemakkelijker en langer bruikbaar.
 3. De maat kiezen is niet moeilijk. In de sportwinkels zijn speciale tafels over hoogte en grootte.
 4. Let op stijfheid. Ga op je ski's staan ​​voordat je koopt en probeer een stuk papier eronder uit te rekken. Als het soepel ging - moeilijk. Zo niet - zacht.

Ten slotte zal ik een beetje aandacht besteden aan de keuze van schoenen. Als je een fan bent van klassieke stijl, koop dan lage laarzen met zachte zolen. Ridge-stijl biedt strakke en hoge laarzen.

Skis kiezen voor schaatsen

Laten we ons voorstellen dat je besluit om het skiën onder de knie te krijgen. Pak eerst een rijstijl op. Ridge-stijl begon aan het einde van de vorige eeuw aan populariteit te winnen.

In schaatsstijl worden ze van de sneeuwbaan afgeweerd door de binnenkant van de ski's, terwijl de baan zelf breed en gestampt is.

Paardrijden ski's verschillen van de klassieke equivalent kortere lengte en meer stompe teen. Het zwaartepunt is enigszins verschoven.

tips

 1. Als je van skiën houdt, let dan op de modellen van gemiddelde en lage ernst. Stijve modellen hebben twee belangrijke nadelen - slip en veer bij het duwen.
 2. Stijfheid moet overeenkomen met het gewicht van de skiër. Als een persoon zwaar is, moet je hardere ski's kopen of iets afvallen.
 3. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de nok ski's en palen overeenkomen met de groei.
 4. Het is erg belangrijk om schoenen op te halen. Schoeisel voor de nokbaan heeft enkele functies. Moderne noklaarzen zijn hightech schoenen, waarbij het ontwerp rekening houdt met hoge mechanische belastingen, extreme weersomstandigheden en de anatomische kenmerken van de menselijke voet.
 5. De laatste hand is de selectie van armaturen die automatisch en mechanisch zijn. Het is beter om automatische houders te kopen, omdat ze de voorbereiding op schaatsen sneller en comfortabeler maken.

Als je het klassieke schaatsen al onder de knie hebt, kun je veilig overschakelen naar de nokstijl. Het is fascinerend en perfect.

De juiste ski kiezen

Moderne mensen brengen kerstvakantie op verschillende manieren door. Sommigen gaan naar de zee, de tweede naar het bos, de derde als een reis naar het land, de vierde als een wintervakantie bij bergskiën.

 1. Na het bezoeken van een speciaalzaak, informeert u de consultant over uw vaardigheidsniveau. Anders haalt hij ski's op, aan de hand van je voorkeuren en antropometrische gegevens.
 2. Als je een beginner of een amateur bent, let dan op de standaardmodellen. Ze zijn gericht op het rijden op lage en gemiddelde snelheden.
 3. Vergeet niet dat de juiste keuze niet alleen afhankelijk is van het niveau en de stijl van het rijden, maar ook van de lichaamsbouw van de atleet. Als je een gemiddeld gewicht hebt, koop dan skiën, dat is 10 cm korter dan de hoogte.
 4. Als je veel ervaring hebt op het gebied van skiën in de bergen, maar het gewicht de norm overschrijdt, zijn ski's met stugheid in de lengterichting de beste oplossing.
 5. Bepaal voor het kopen de plaats van rijden. Rijden op gewone hellingen verschilt aanzienlijk van skiën op grote bergen.
 6. Als je op verschillende hellingen en bergen wilt rijden, koop dan universele modellen.
 7. Mensen met een hoog autorit zijn veel gemakkelijker te kiezen. Het keuzebereik in dit geval is veel breder.
 8. Wil je om beurten met een grote helling staan, koop dan een verkorte ski. Als u verwacht te rijden op ongerepte sneeuw, kunt u veilig een langer model kopen.

De ontwikkeling maakt gebruik van geavanceerde technologieën die zijn gericht op het verbeteren van de beheersbaarheid. Als je echter een beginner bent, leer dan te rijden met een trainer. Breng altijd gezondheid en veiligheid op de voorgrond.

Hoe een rolschaatser te kiezen

Rijden op een rolski herinnert aan skiën. Het is niet verrassend dat dit soort fysieke activiteit perfect is voor liefhebbers van wintersport. Bovendien biedt skiën met rolski meer voordelen dan wandelen met stokken of fietsen.

De moderne markt voor sportartikelen biedt de meest uitgebreide selectie skiski's. Als een professional gemakkelijk het optimale model kan selecteren, is de beginneratleet veel moeilijker.

Roller ski's zijn onderverdeeld in twee klassen. De eerste klasse wordt vertegenwoordigd door modellen die zijn gericht op de klassieke en skatebeweging, de vertegenwoordigers van de tweede klasse zijn training- en racemodellen.

Zo'n indeling kan niet absoluut worden genoemd, omdat de markt wordt overspoeld met gecombineerde modellen. De ontwikkeling van de onderliggende eigenschappen van rolski's komt echter van de vermelde ondersoort.

Laten we het hebben over de keuze.

 1. Opleidende rolschaatsers moeten zorgen voor maximale naleving van de skicursus. Dergelijke eenheden hebben in de meeste gevallen vertragers. Deze apparaten verminderen de snelheid naar de snelheid van de ski's.
 2. Het is beter als de rolski's zijn uitgerust met wielen van zacht materiaal. Ze bieden een goede grip en verminderen trillingen. Het frame van het trainingsmodel simuleert de afbuiging van de ski's.
 3. Er zijn andere vereisten voor race-scooters. Ze moeten een minimaal gewicht hebben en maximale snelheid bieden. Andere kenmerken spelen een ondergeschikte rol. Zulke modellen zijn uitgerust met grote polyurethane wielen en een kort, star frame.
 4. Klassieke rolschaatsers moeten een ratel hebben, die verantwoordelijk is voor het blokkeren van de omgekeerde rotatie van de wielen. Dergelijke modellen worden gekenmerkt door een langgerekt frame en bredere wielen.
 5. De structuur bestaat uit drie componenten: steunen, wielen en frame. Het laatste element is verantwoordelijk voor de overdracht van kracht van de benen naar de wielen. De belangrijkste kenmerken van het frame zijn lengte, gewicht en stijfheid. Hoe langer het frame, hoe stabieler de rollen.

Skikind kiezen

Sommige ouders geloven dat skiën tijdverspilling is. Deze mening is oppervlakkig en onjuist. Skiën versterkt het cardiovasculaire systeem, ontwikkelt het vestibulaire apparaat, verhardt het kinderlichaam.

 1. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de lengte, het gewicht en de leeftijd van het kind. Ten eerste is het genoeg om een ​​standaard kindermodel te kopen.
 2. Het is beter om je kind ski te kopen van natuurlijk hout. Binnenlandse producten zijn goedkoper dan hun Europese tegenhangers, maar de kwaliteit is lager.
 3. Zorg er tijdens de selectie voor dat uw favoriete model inkepingen vertoont. Ze voorkomen terugdraaien.
 4. Geef voor het eerst geen kleefstof aan uw kind, omdat deze het rijcomfort zal schaden. Als je toch besluit om ze te kopen, zorg er dan voor dat de tip van hoge kwaliteit is, de betrouwbaarheid van de ondersteuning hangt ervan af.
 5. Met de leeftijd veranderen de opvattingen en voorkeuren van de kinderen. Raadpleeg hem en vraag zijn mening.

Koop "voor groei" wordt niet aanbevolen.

Hoe een ski te kiezen voor de hoogte

Tijdens de selectie moet je je niet vergissen. Allereerst is het aanbevolen om te kiezen, geleid door groei. Na rekening te houden met het niveau van de training.

 1. Als je niet kunt bogen op een sterke fysieke fitheid, trek dan ongeveer 20 centimeter van de hoogte af. Als gevolg hiervan krijg je de beste indicator voor de lengte van de ski.
 2. Als je constant traint en het niveau van training hoog is, haal dan ongeveer 10 centimeter van de hoogte weg.
 3. Als je de eerste keer niet rijdt en je zeker bent van je mogelijkheden, koop dan een model waarvan de lengte overeenkomt met je lengte.
 4. Het is beter om in de praktijk ski's van verschillende lengtes uit te proberen. Hiermee kunt u het optimale model kiezen.
 5. Naast de lengte moet u op de breedte letten. Als u van plan bent op een vlakke baan te rijden, koop dan brede ski's, gekenmerkt door hoge stabiliteit.
 6. Als je op het ijs of op een hard parcours gaat rijden, zijn smalle ski's de beste oplossing. Ze zijn meer manoeuvreerbaar en lichter dan brede tegenhangers.
 7. Wat stijfheid betreft, zou ik willen zeggen dat u tijdens de selectie moet worden geleid door het opleidingsniveau. Als hij lang is, kun je veilig harde ski's kopen.

Het is niet eenvoudig voor een complete beginner om alleen voor goede ski's te kiezen. Zonder de subtiliteiten te kennen, zal hij eenvoudig het eerste model kopen dat hij leuk vindt, wat een comfortabele rit niet zal bevallen.

Tot slot zal ik zeggen, zelfs als je veel geld hebt, maar geen intenties om een ​​carrière in het skiën op te bouwen, zou je geen professionele modellen moeten kopen. Natuurlijk zien ze er prachtig uit en de kwaliteit verdient aandacht. Maar dergelijke uitgaven zijn ongegrond voor niet-professionals. Bovendien kan een gebrek aan ervaring ertoe leiden dat ze snel falen. Dit is echter slechts mijn advies.

Nu weet je hoe je een ski kiest. Geleid door advies, ongeacht het soort skiën dat u bevalt, zult u uitstekende ski's kopen, die, mits correct gebruikt, onderhouden en opgeslagen, lang meegaan.

Laat Een Reactie Achter