Welke auto's zijn verzinkt

Het gegalvaniseerde lichaam corrodeert niet en gaat langer mee dankzij een speciale coating - zink. Niet alle auto's zijn gegalvaniseerd, het is een kostbaar genoegen. Laten we eens kijken naar welke auto's een gegalvaniseerd lichaam hebben.

Fabrikanten, vooral op oudere auto's, gebruiken een zinkhoudende primer. Het is goedkoper en gemakkelijker. Het is ook betrouwbaar, maar zal geen volledige galvanisatie vervangen.

In termen van de auto-industrie zijn de Duitsers de meest geavanceerde, daarom heeft Audi sinds de jaren 80 al gegalvaniseerde lichamen. Nu zinken ze naast de lichaamsdelen (bumper, bodykits, enz.). Veel andere merken zijn gegalvaniseerd, maar sommige fabrikanten geven de voorkeur aan andere methoden voor corrosiebescherming, omdat zink schadelijk is voor het milieu.

De maximale garantieperiode is gegalvaniseerd - 15 jaar. Maar er zijn gegalvaniseerde auto's van 30 jaar oud, waarop geen sprake is van roest. Het is raadzaam om eenmaal per 3 jaar een anti-corrosie behandeling van het lichaam uit te voeren, vooral als u geld verdient aan auto's. Dus verleng je de levensduur van het "ijzeren paard".

Als de auto zorgvuldig wordt behandeld, volg dan voorzichtig, zorg dan voor een lange en onberispelijke service, ongeacht de fabrikant.

Stempels met gegalvaniseerde body - lijst

Audi (bijna alle modellen), Ford (de meeste modellen), nieuwe Chevrolet, Logan, Citroen, Volkswagen, alle Opel Astra, Insignia en sommige Opel Vectra.

De gegalvaniseerde carrosserie van de Skoda Octavia, Peugeot (alle modellen), Fiat Marea (modellen vanaf 2010), alle Hyundai, maar na beschadiging van het lakwerk (lakwerk) lijkt het snel roest. Alle modellen Reno Megan en Volvo sinds 2005 release.

Moderne Lada komen met een gedeeltelijk gegalvaniseerd lichaam, en op de Lada Granta - het hele lichaam. Je kunt lange tijd een lijst maken, het is gemakkelijker om naar de site van een bepaalde fabrikant te kijken en te zien wat het biedt.

Juiste autozorg

De meeste goede auto's zijn bedekt met een speciale fosforoplossing die beschermt tegen corrosie. Het is goedkoper en milieuvriendelijker, maar de minste schade aan de coatingkristallen vormt een gunstige plaats voor roest.

Corrosie is een nogal lastig iets en het is moeilijk om er voor te verbergen. Om de machine langer te laten leven zonder roest, bewaar hem op een droge plaats. Dit zal helpen om andere problemen te voorkomen die het "paard" verlammen.

Besteed in de winter speciale aandacht aan de auto. Zouthoudende sneeuw beschadigt de anticorrosielaag. Probeer voorzichtig over onverharde wegen te rijden. Stenen die per ongeluk van de banden worden weggeblazen, kunnen het verzinken beschadigen.

Tot slot zal ik toevoegen: ongeacht welk automerk, prijs, fabrikant u heeft, het belangrijkste is de houding ertegen. Met een zorgvuldige bediening en tijdig onderhoud zal zelfs een "afgeleefde oude vrouw" heel lang meegaan.

Laat Een Reactie Achter