Urticaria bij volwassenen en kinderen - symptomen en behandeling

Urticaria is een verzameling kwalen, die worden gekenmerkt door het verschijnen van rode blazen op de huid, waarvan de grootte enkele centimeters bereikt. De ziekte gaat gepaard met jeuk en wanneer erop wordt gedrukt, worden de huidlaesies bleek. Laten we eens nader bekijken hoe urticaria bij volwassenen en kinderen thuis kunnen worden behandeld.

Symptomen en behandeling van urticaria bij volwassenen

Zoals uit de praktijk blijkt, heeft elke derde volwassene minstens één keer in zijn leven last van urticaria. Op het eerste gezicht lijkt de ziekte op een netelbrandwond, die wordt gekenmerkt door een rode blaarvorming.

Bij volwassenen is de aandoening ernstig en in sommige gevallen chronisch.

symptomen

 1. Een uitslag treedt snel op en gaat gepaard met blaasjes die over het hele lichaam verschijnen en lijken op een brandnetelbrand of een insectenbeet. Gekenmerkt door ernstige jeuk samen met een branderig gevoel. Allergische uitslag is symmetrisch en groot van formaat.
 2. Een kenmerk van de uitslag is het vermogen om te stoppen na een volgende aanval. De huid keert terug naar zijn vroegere toestand en er blijven geen pigmentvlekken of littekens achter na de blaren.

Er zijn verschillende oorzaken van de ziekte: allergie voor geneesmiddelen, een infectie van een focale aard, ziekten van het spijsverteringskanaal, voedselallergieën en erfelijkheid.

In de meeste gevallen wordt het verschijnen van een huidontstekingsproces voorafgegaan door een falen van het immuunsysteem, waardoor de gevoeligheid voor een hoog gehalte aan biologisch actieve stoffen toeneemt. Dit leidt tot een toename van de hoeveelheid histamine in het bloed en een afname van het vermogen van het menselijk lichaam om te inactiveren.

behandeling

Een belangrijke rol bij het optreden van urticaria wordt gespeeld door verstoringen in het werk van de zenuw- en vegetatieve systemen. Om deze reden onderzoeken artsen, voordat ze met de behandeling beginnen, een patiënt, bestuderen ze de pathogenese en houden ze rekening met genetische kenmerken. Anders is de strijd tegen ziekte schadelijk voor de gezondheid.

 • Artsen concentreren zich op het opsporen van een irriterend middel dat allergieën veroorzaakt. In de meeste gevallen werkt deze provocateur met drugs. Als na het innemen van de medicijn jeuk optrad en de toestand van de huid onrustig werd, moest deze worden verlaten.
 • Als de ziekte zich na een maaltijd manifesteert, verwijder het allergeen dan uit het dieet door het te verwijderen. Zoals de praktijk aantoont, veroorzaken volwassen netelroos wijn, chocolade, melk, bier, vis, pinda's en citrusvruchten.
 • Als ultraviolette stralen bijdragen aan het optreden van de ziekte, gebruik dan een zonnefilter. Wanneer de uitslag verschijnt, zal een crème genaamd Celestoderm te hulp komen. Het verlicht jeuk en stopt het ontstekingsproces.
 • In het geval van de acute vorm van urticaria, wanneer een allergische reactie wordt veroorzaakt door kou, insectenbeten of dierenharen, worden anti-allergische geneesmiddelen gebruikt, waaronder Suprastin en Tavegil.

Met de juiste en aanhoudende therapie zullen de resultaten u niet laten wachten en zal de ziekte verdwijnen. Ik raad aan te worden behandeld met de betrokkenheid van artsen.

Symptomen en behandeling van urticaria bij kinderen

Urticaria wordt beschouwd als een veel voorkomende kinderziekte van allergische aard die de huid aantast. Haar symptomen worden gemakkelijk gediagnosticeerd, zelfs door ouders. Meestal stoort de ziekte kinderen tot drie jaar. Met de ziekte is het onmogelijk om in de zomer te skiën of te ontspannen.

Symptomen bij kinderen

 1. Urticaria wordt vergezeld door het uiterlijk op het lichaam van blaren van rode of roze kleur, in verschillende maten en vormen. De uitslag jeukt. Baby-krassen, wat leidt tot een toename en samenvoeging van huidlaesies.
 2. Een uitslag is de reactie van de huid op een allergeen in het lichaam dat de productie van histamine in gang zet, wat leidt tot een dunner worden van de vaatwanden.
 3. De huid krijgt overtollig vocht, wat leidt tot oedeem en met vocht gevulde blaren. Het belangrijkste is dat de uitslag snel en volledig van de ene plaats verdwijnt en in de andere verschijnt.

Bij kinderen wordt de ziekte veroorzaakt door verschillende stimuli die zich bevinden in geneesmiddelen, voedingsmiddelen, parfums en kleurstoffen. Vaak draagt ​​het uiterlijk van de ziekte bij aan verschillende infecties, harsen, insectenbeten, onzuiverheden in de lucht en fysieke stimuli, waaronder stof, pluisjes en andere.

Hoe netelroos bij kinderen te behandelen

De behandeling wordt in verschillende fasen uitgevoerd. Eerst wordt het effect van het allergeen geëlimineerd, vervolgens wordt het lichaam gereinigd, vervolgens worden medicijnen ingenomen en wordt het dieet waargenomen.

 • Verwijder eerst de factoren die de ziekte teweegbrengen. Als voedselallergie de ziekte veroorzaakt, verwijder dan de ziekteverwekker uit het lichaam van het kind. Gebruik voor het effect laxeermiddelen, veel drankjes en reinigende klysma's.
 • Effectief zijn antihistaminica, het elimineren van de uitslag, het verminderen van jeuk en verlichten het verloop van de ziekte. Ze worden voorgeschreven in de vorm van injecties of tabletten.
 • Het wordt aanbevolen om drugs te nemen voor het slapen gaan, vooral als de ziekte slapeloosheid bij een baby veroorzaakt. Om jeuk te elimineren, worden kompressen gebruikt op basis van de samenstelling bestaande uit een glas water en een lepel azijn.
 • Het dieet handhaaft het effect van de behandeling en zorgt ervoor dat het irriterende middel niet opnieuw in het lichaam kan komen. De duur van het dieet is drie weken.

Urticaria bij kinderen is een interessant, belangrijk en informatief onderwerp. Ik kon het niet volledig overdenken, omdat ik geen arts ben, maar het werd mogelijk om een ​​feitenmateriaal te schrijven.

Urticaria-preventie

Het laatste deel van het artikel is gewijd aan het dieet en het voorkomen van urticaria. Neem bij deze ziekte gestoomde en gekookte groenten, kefir, kwark en fruit mee die geen allergieën veroorzaken. Het doet geen pijn om snoep, ingeblikt voedsel en zout op te geven. Bewaar tijdens de revalidatie geen eieren, rode pepers, appels, gerookt voedsel, honing, cacao, bieten en kruiderijen.

Gebruik tijdens de behandeling van blisters geen cosmetica, omdat dit de situatie zal verergeren. Wanneer urticaria hete baden en zonnebrand weigeren, omdat ultraviolette stralen de huid nadelig beïnvloeden, vooral in geïrriteerde toestand. Als de ziekte zich heeft gemanifesteerd in het warme seizoen, breng dan zonnebrandcrème aan op je huid voordat je het huis verlaat.

Voorkom het optreden van acute urticaria onmogelijk. Maar je kunt het terugkeren van de chronische vorm vermijden. Om dit te doen, moet u onmiddellijk ziekten behandelen die bijdragen aan het ontstaan ​​van urticaria, regelmatig onderzoek ondergaan, weigeren van sigaretten, alcohol en drugs.

Vermijd oververhitting, onderkoeling, strakke kleding en stressvolle situaties, behandel zorgvuldig cosmetica en huishoudelijke chemicaliën en neem medicijnen onder toezicht van artsen.

Houd bij chronische urticaria een EHBO-set en een lijst met factoren die de ziekte veroorzaken. Deze maatregelen zullen de uitslag niet wegnemen, maar zullen de jeuk onder controle houden en sociale activiteit in stand houden.

Ik hoop dat het materiaal een bron van nuttige en interessante informatie voor je is geworden.

Bekijk de video: Allergieen voedselovergevoeligheden intoleranties Amsterdam Kliniek (April 2020).

Laat Een Reactie Achter