Pediculosis - wat is symptomen, thuisbehandeling en preventie

Over pediculosis gehoord ouders wiens kinderen naar de kleuterschool of naar school gaan. In het artikel leert u wat hoofdluizen, oorzaken, symptomen en methoden voor de behandeling van de ziekte thuis zijn.

Symptomen en oorzaken van pediculosis

Pediculosis is een onaangename ziekte, daar kun je niet tegenin brengen. Een geïnfecteerde persoon ervaart enorm veel ongemak alleen omdat hij zich realiseert dat kleine bijtende parasieten op zijn lichaam leven. De maatschappij schrijft lelijke labels toe aan pediculosis, waardoor mensen zich schamen om een ​​ziekte te melden en verklaren dat de oorzaken van problemen slechte immuniteit en grote stress zijn.

Voor velen veroorzaakt luizen een sterke angst. Ik geloof dat angst de gevaarlijke complicaties waard is waaraan de ziekte kan leiden. Luizen worden vaak getolereerd door rickettsiose en tyfus.

Waar kan ik pediculosis krijgen?

 • De overdracht van insecten draagt ​​bij aan de accumulatie van mensen. Hoofdluis heeft meer kans om op schoon haar te zitten, omdat het in dergelijke omstandigheden gemakkelijker is om voedsel te krijgen en zich te vermenigvuldigen.
 • Je kunt de infectie oppikken in een kapper, zwembad, ziekenhuis, bad of metro. Zelfs in de lift van een gewoon appartementengebouw.
 • De verspreiding van luizen draagt ​​bij aan de epidemie, oorlog, hongerstaking, wanneer het moeilijk is om netheid te handhaven.

Als je de lijst zorgvuldig bekijkt, is het duidelijk dat de oorzaken van luizen sociaal van aard zijn. Pediculosis verschijnt in contact met de geïnfecteerde, in een groep mensen, bij gebrek aan persoonlijke hygiëne.

De duur van de latente periode van luizenontwikkeling is 1-1,5 maanden. Deze tijd is genoeg voor de vrouw om tijd te hebben om een ​​groot aantal eieren te leggen. Later uit de neten verschijnen kleine larven, die samen met volwassen insecten actief beginnen te voeden. Op dit moment verschijnen de symptomen van luizen. Zij, zoals een koude of waterpokken, veel.

symptomen

 1. Bijtsites jeuken veel. Met de schaamvorm van de ziekte is de jeuk 's nachts erger, met een pediculosis is het ondraaglijk. Bij hoofdluizen lijden de achterkant van het hoofd, de slapen en de huid achter de oren het meest.
 2. Tijdens een zorgvuldig onderzoek van het hoofd op de plaats van beten, worden wonden gevonden. Vaak is er in dit gebied een sterke uitslag, wat wijst op een allergische reactie op de luizen in het speeksel.
 3. Als de ziekte lange tijd niet wordt herkend, is de huid bedekt met krassen en ontvelling, vanwege het constante krassen van de bijtplaatsen. In plaats van krassen verschijnen wonden op het oppervlak waarvan korsten vormen. Zulke krabben is gevaarlijk omdat het open deuren is voor infecties.
 4. Detectie van neten die rond een haar twijnen in de vorm van een klein belletje is een typische manifestatie van de ziekte. Levende neten zijn gelig en de doden zijn grijs. Als je neten verplettert met een vingernagel, klinkt er een klik.

De diagnose van Pediculosis is eenvoudig. De aanwezigheid van de beschreven symptomen, levende luizen, neten is het bewijs van de ziekte.

Soorten luizen

Velen zijn van mening dat luizen het lot zijn van oorlog en daklozen. In feite kunnen deze kleine en schadelijke insecten op het hoofd van een persoon verschijnen.

Hoofdluis

Woont in de hoofdhuid, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan de temporale en occipitale gebieden. Op deze plaatsen, de grootste concentratie van beten. Luizen voeden zich met bloed. Bij het bijten in de wond krijgt een irriterende stof die jeuk veroorzaakt.

Luis

Activiteit op het lichaam is vol met jeuk en andere problemen. Een luis heeft een gevaarlijke ziekte - koorts, tyfus. Van luizen verschillende habitat - in de plooien van kleding, waar het eieren legt. Beten bevinden zich op de plaatsen van contact van kleding met het lichaam: kraag gebied, knieën, riem.

Schaamluis

Een kleine parasiet leeft in de anale en schaamstreek, waardoor de eigenaar veel problemen heeft. In de meeste gevallen wordt schaamluis overgedragen tijdens geslachtsgemeenschap. Als het lichaam een ​​goed gedefinieerde haarlijn heeft, kan de ziekte andere gebieden aantasten.

Helaas neemt het niveau van luizen jaarlijks toe. Dit komt door klimaatmitigatie en een slecht bewustzijn van de ziekte. Onjuiste therapie leidt tot een secundaire infectie en draagt ​​bij tot de aanpassing van de parasieten aan medicijnen.

Behandeling van pediculosis thuis

Pediculosis is een ziekte die een gevoel van walging veroorzaakt. Kleine parasieten die zich voeden met menselijk bloed, niemand houdt van. De maatschappij heeft de status van een ziekte toegekend aan kansarme mensen, waardoor het als schandelijk wordt beschouwd om aan hoofdluizen te lijden.

Degene die de luizen op alle mogelijke manieren heeft ontdekt, verbergt het. Pediculosis wordt gekenmerkt door een hoge prevalentie, omdat mensen zich niet eens realiseren dat de drager van bloedzuigende parasieten in de buurt is. Het gevolg is het gebrek aan voorzorgsmaatregelen.

Wanneer de levensduur niet noodzakelijk naar de kliniek gaat. Moderne farmacologie helpt pediculosis thuis te behandelen en de traditionele geneeskunde is niet geannuleerd.

Het is ook mogelijk om kinderen thuis te behandelen, maar met bepaalde uitzonderingen. U moet een arts raadplegen als: een kind jonger dan twee jaar is, allergisch of astmatisch, luizen en neten zich op de wenkbrauwen en wimpers bevinden.

medicijnen

Het bereik van geneesmiddelen gericht op het bestrijden van hoofdluizen is behoorlijk uitgebreid. Iedereen kan een effectief medicijn kiezen tegen vervelende luizen.

 1. Chemerichnaya water. De oplossing heeft een neurotoxisch effect op seksueel volwassen parasieten. Breng het product aan op nat haar en spoel het na een half uur met warm water af.
 2. Lauri. Verschillende vormen van het gepresenteerde middel worden verkocht - crème, oplossing of shampoo. Artsen raden af ​​om te gebruiken voor huidziekten.
 3. Medifoks. Effectief medicijn in de strijd tegen neten en volwassen luizen. Deze geconcentreerde vloeistof komt vrij in flessen en kleine ampullen.
 4. Paar plus. Combinatie spray. De samenstelling omvat een aantal werkzame stoffen die bloedzuigende parasieten doden.
 5. Nittifor. De basis van het medicijn is de werkzame stof permethrine. Geproduceerd in de vorm van een crème en een oplossing elimineert vlooien, luizen, teken.
 6. Knicks. Crème met antiparasitaire werking. Effectiviteit in de strijd tegen larven, luizen en volwassen luizen herhaaldelijk aangetoond.
 7. Hygia en Pedilin. Zeer effectieve parasitaire shampoos.
 8. Pedeks. Geelachtige vloeistof wordt gebruikt om luizen te elimineren, ongeacht het stadium van ontwikkeling. Na het aanbrengen verdwijnen eieren, larven en geslachtsrijpe insecten.

Elk van de bovengenoemde geneesmiddelen is uitsluitend gericht op uitwendig gebruik en is geschikt voor het elimineren van luizen bij kinderen. Sommige apotheken hebben leeftijdsbeperkingen. Raadpleeg voor gebruik een arts.

Folk remedies

Veel mensen behandelen pediculose liever met populaire folkmethoden. Ik zal de folk remedies overwegen, met de hulp waarvan ze vechten met ectoparasieten.

 • Infusie Herb Elecampane. Vijf lepels gehakte kruiden gieten een liter kokend water, sta erop ongeveer een uur en gebruik het voor het shamponeren. Koken betekent beter in een thermoskan.
 • Angelica en vogelkers. Van de wortels van planten uitstekende remedie tegen pediculosis. Maak van droge wortels een poeder dat is gemengd met vet. De ontvangen zalf wordt aanbevolen om de leefomgeving van luizen dagelijks gedurende een week te verwerken.
 • geranium. Het is al lang bekend dat de geur van geranium luizen afstoot. Voeg tijdens de behandeling van pediculosis geraniumolie toe aan balsems, haarmaskers, shampoos en conditioners.
 • Munt en granaatappelsap. In een kleine container, giet 200 milliliter natuurlijk granaatappelsap, voeg twee eetlepels kruiden toe en kook op een minimum warmte gedurende ongeveer 8 minuten. Na afkoeling wrijft u de haarwortels in en gebruikt u voor het hydrateren van de hoofdhuid.
 • Teer zeep. Masseer je hoofd grondig in met teerzeep, wikkel het in met een film en wacht een half uur, was dan het schuim af met shampoo en breng eventuele haarbalsem aan. Gebruik een dikke schelp om dode luizen te verwijderen.
 • kerosine. Vroeger worstelden luizen met kerosine, nadat ze het eerder hadden verdund met plantaardige olie in een verhouding van 1 tot 12. Voordat ze met dit mengsel ging slapen, werd het haar behandeld, bedekt met een plastic zak, omwikkeld met een zakdoek en overgelaten aan de ochtend. Vervolgens werd de samenstelling gewassen met warm water met shampoo en gekamd haar met een kam.
 • azijn. Voor pediculosis, bevochtig het haar met azijn, wikkel in een handdoek, laat twee uur staan ​​en spoel af met water en zeep. Na de waterbehandeling wordt het aanbevolen om het haar met azijnzuuroplossing te spoelen. Geschikte wijn, alcohol of appelciderazijn met lage concentratie.
 • dichloorvos. De meest radicale methode om pediculosis aan te pakken, betreft het behandelen van het hoofd met dichloorvos. Dit insecticide lost de taak perfect op, maar ik raad niet aan om het te gebruiken, zelfs als een laatste redmiddel.
 • terpentijn. Verdun terpentine vóór gebruik met plantaardige olie in de verhouding van 1 tot 8. Doe vervolgens een pet over een oliedoek op het hoofd, wacht ongeveer een uur, was en kam het haar.
 • knoflook. Maak een brij van verschillende teentjes knoflook en wrijf het drie keer per dag in de hoofdhuid. Over ongeveer vier dagen zullen de insecten sterven. Het zal blijven om het haar te wassen en het lichaam van parasieten te kammen.
 • Oosters recept. Meng appelciderazijn met Romeinse koriander in gelijke hoeveelheden. Wrijf het hoofd en haar met het mengsel. Sta minstens 20 minuten in de zon. Twee behandelingen elimineren pediculosis volledig.

Met luizen om te gaan zal de volgende receptie helpen. Bed en ondergoed gedurende 20 minuten, kook in water met toevoeging van een insecticide. Na de dingen hangen in de frisse lucht en vertrekken voor een week. Gebrek aan voedsel zal leiden tot de dood van parasieten.

Nadelen en bijwerkingen van folk remedies

Mensen beschouwen het belangrijkste voordeel van folk remedies tegen de natuurlijke eigenschappen van hoofdluizen. Dit is waar, maar sommige hebben tekortkomingen en bijwerkingen.

 1. kerosine. Naast de vernietiging van luizen schadelijk effect op de haarzakjes. Kerosine wordt slecht afgewassen, als het in de ogen komt, triggert het een complex ontstekingsproces en paren kunnen ernstige vergiftiging veroorzaken.
 2. azijn. Droogt haar. Als het niet goed wordt verdund, verschijnen er ernstige brandwonden op het oppervlak van de hoofdhuid. Azijn mag niet worden gebruikt om pediculosis bij kinderen te bestrijden.
 3. dichloorvos. Giftige stof. Symptomen van vergiftiging: bewustzijnsverlies, braken, convulsies, duizeligheid, uitslag, verschijnen onmiddellijk nadat de damp in de luchtwegen is binnengedrongen. Als dichloorvos op het oppervlak van de huid verschijnt, verschijnen de vermelde symptomen na enkele uren.

Elke volksdrug tegen pediculosis moet vóór gebruik op de elleboog worden getest. Als na het aanbrengen van het product op de huid er geen reactie is, kan het worden gebruikt voor het beoogde doel. Als roodheid, verbranding en andere symptomen optreden, moet het zelfgemaakte geneesmiddel zo snel mogelijk worden afgewassen.

Luisbehandeling tijdens zwangerschap

Wanneer zwangerschap een behandeling van pediculosis is voorgeschreven, is het volkomen veilig voor moeder en baby. Optimaal kiezen voor methoden om met de ziekte om te gaan, zal de behandelende arts helpen.

Meisjes in positie zouden alleen met niet-toxische medicijnen luizen moeten bestrijden.

 • Mechanische verwijdering. De techniek is teruggebracht tot het kammen van parasieten sint-jakobsschelp. Het is beter om de procedure boven het bad uit te voeren om de insecten onmiddellijk af te spoelen Het proces is extreem lang en minder effectief dan commerciële voorbereidingen. Bovendien moeten neten die op het haar zijn bevestigd met de hand worden verwijderd. Maar hij is zo veilig mogelijk.
 • Apple cider azijn. Voedsel mag niet worden verdund met water. Een wattenbevochtigde azijn moet zorgvuldig worden behandeld, met bijzondere aandacht voor de achterkant van het hoofd, de slapen en de gebieden achter de oren. Twee uur later, onder de plastic zak, spoel je het product af en was je het haar grondig. Ga voorzichtig om met azijn, anders beschadigt het de hoofdhuid en de haarstructuur.
 • veenbes. Berry, waarvan de meesteressen uitstekende fruitdrank maken, de veiligste vernietiger van de schaal van de neten. Maak van verse veenbessen sap en verwerk hun hoofd en haar. Het wordt aanbevolen om na een paar uur af te wassen.
 • Budra klimopvormig. Veilig en effectief in de strijd tegen hoofdluizen. Twee eetlepels Boudra gieten azijn en staan ​​erop voor twee dagen. Maak het haar twee keer per dag, wacht 2 uur, spoel af en gebruik de kam.
 • Tea Tree Oil. Het heeft het beste antiparasitaire effect. Voeg een paar druppels olie toe aan de shampoo en de vloeistof die wordt gebruikt voor het spoelen.

De anti-luizen remedies zijn effectief en veilig. Als u van plan bent om deze en andere geneesmiddelen te gebruiken, is overleg met de arts verplicht.

Preventieve maatregelen tegen pediculosis

De preventie van infectie met hoofdluis moet speciale aandacht krijgen van mensen van wie het werk een constante communicatie met zwervers en andere asociale persoonlijkheden inhoudt.

Zoals ik al zei, hangt de verspreiding van bloedverlammende parasieten van een aantal factoren af: gebrek aan hygiëne, slechte levensomstandigheden, slechte voeding.

Preventieve maatregelen tegen pediculosis garanderen geen honderd procent preventie van infectie, maar verminderen het risico op het optreden van de ziekte aanzienlijk. Je moet ze niet verwaarlozen.

Home preventie

Thuisluispreventie is belangrijk voor kinderen die regelmatig kleuterscholen en scholen bezoeken. Om het risico van het infecteren van een kind te verminderen, moet u regelmatig basispreventieve regels volgen.

 • Kam dagelijks je haar en onderzoek zorgvuldig het hoofd van het kind.
 • Om lang haar van meisjes in trossen te verzamelen of om vlechtjes te vlechten.
 • Krullen om te kammen en regelmatig te knippen.
 • Kinderkleding en beddengoed veranderen tijdig.

Elke arts zal de ouders vertellen dat ze regelmatig verklarende gesprekken met kinderen moeten houden. Tijdens dergelijke gesprekken moet je het kind duidelijk maken dat hoofdluis een gevaarlijke ziekte is en om dit te vermijden, is het niet nodig om kleding en hoeden van andere kinderen te dragen. Je moet ook constant je eigen hygiëneproducten gebruiken.

Preventie in de kleuterklas

Helaas is pediculose in voorschoolse instellingen een veel voorkomend verschijnsel, waarvan de oorzaken liggen in het slechte bewustzijn van ouders over preventie.

Volgens de gezondheidsvoorschriften moeten kleuterschoolassistenten kinderen onderzoeken voor opname en wekelijks daarna. Het hoofd van de kleuterschool is verplicht om het probleem met verantwoordelijkheid te behandelen en de toegang tot geïnfecteerde pediculosekinderen te weigeren. Wanneer een ziekte optreedt, moeten passende maatregelen worden genomen:

 1. Isolatie van geïnfecteerde kinderen.
 2. Zoek naar de bron van luizen.
 3. Snel onderzoek van kinderen in contact met geïnfecteerde.
 4. Het informeren van de kliniek, waarin het zieke kind is geregistreerd.
 5. Nat reinigen en desinfecteren.
 6. Controleer de status van groepsruimten, kluisjes voor kleding en dozen voor speelgoed.
 7. Raadpleging van artsen met betrekking tot huispreventie van pediculosis.

Apotheken verkopen veel gespecialiseerde parasietproducten die geschikt zijn voor gebruik in kleuterscholen. De bron van de ziekte wordt beschouwd als te zijn geëlimineerd na drie onderzoeken van kinderen.

Preventie op school

Preventie van pediculosis op scholen omvat medische onderzoeken van kinderen minstens 4 keer per jaar. Maandelijkse selectieve controles worden uitgevoerd. Kinderen die luizen hebben, worden van school verwijderd totdat het probleem is verholpen. Terug naar school is alleen mogelijk als er een certificaat van een arts is. Gezonde kinderen moeten een aantal eenvoudige regels volgen:

 1. Verander persoonlijke kledingstukken niet met klasgenoten en vrienden.
 2. Gebruik geen haarborstels en haarspelden van anderen, geef andere schoolkinderen geen eigen dingen.
 3. Om het zwembad alleen in een rubberen dop te bezoeken.
 4. Gebruik geen handdoeken van andere studenten.

Video "Geschiedenis en behandeling van pediculosis"

Kortom, het is veilig om te zeggen de meest effectieve preventie van luizen - de tijdige detectie van geïnfecteerde kinderen, gevolgd door hun isolement.

Bekijk de video: Hoofdluis & schaamluis - Hoe kun je ze bestrijden? (April 2020).

Laat Een Reactie Achter