Psycho - introvert, extravert, ambivert. Karaktereigenschappen en gedrag

Afhankelijk van de psychologische kenmerken zijn onderverdeeld in introverten en extroverts. Een specifiek type wordt gekenmerkt door gedragskenmerken en directionaliteit van interne energie. In het artikel zal ik de antwoorden op de vragen bekijken: "Wie is deze introverte persoon?" en "Wie is een extrovert en een ambivert?"

Introverte eigenschappen

Ik stel voor om de eigenschappen van introvert te beschouwen. We zullen een gedetailleerde studie van het gedrag helpen. Het is niet correct om introverte mensen extreem verlegen te vinden. Ze communiceren constant met een kleine groep mensen en vermijden drukke bedrijven.

Welke extra karaktereigenschappen hebben echte introverte mensen?

 • Zeer zelden kennissen maken. Voor introverten gaat dit gepaard met aanzienlijke energiekosten. Daarom is hun sociale omgeving bescheiden.
 • Introverte mensen voelen zich ongemakkelijk in een groot bedrijf of een menigte mensen. Elke gebeurtenis, protest of ontmoeting brengt groot ongemak met zich mee.
 • Het komende interview maakt de introverte erg nerveus. De eerste minuten van het gesprek probeert hij zich te concentreren, na maximale concentratie te hebben bereikt en begint hij behendig vaardigheden te vertonen.
 • Het grote voordeel is eerlijkheid. Hij blijft loyaal aan zijn vrienden, zij het weinigen.
 • Introverte mensen proberen zich te ontspannen en energie te herstellen in een prachtig isolement. Voor een korte tijd zijn ze geïsoleerd van de samenleving en doen ze niets. Nadat de activiteit is hervat.
 • De introverte persoon kan een vreemdeling niet onmiddellijk vertrouwen. Tijdens het maken van relaties moet je geduldig zijn en wachten.
 • Introvert andere mensen houden van hun eigen beleefdheid. Voor elke gast probeert introvert een uiterst comfortabele en aangename omgeving te creëren.
 • Planning is belangrijk. Ze zijn allemaal van tevoren en zorgvuldig doordacht, in een poging om een ​​balans te bereiken tussen eenzaamheid en communicatie.

Video "Hoe een introvert te zijn"

Als dergelijke mensen in het milieu zijn, probeer ze dan niet te veroordelen. Probeer de kenmerken van hun gedrag te begrijpen.

Introvert gedrag in het leven

Elke persoon wordt omringd door een persoon die als eerste een lawaaierige vakantie verlaat, waarbij hij de behoefte aan uitrusten vermeldt, of niet na het werk in de bar wil kijken, wat de beslissing om een ​​belangrijke reden rechtvaardigt. Je moet niet op zoek naar een vangst of proberen te vangen. Hoogstwaarschijnlijk vertelt hij de waarheid en wil hij gewoon ontspannen. Dit is het introverte gedrag in het leven.

 1. Het belangrijkste kenmerk van het introverte is: de bron van zijn energie bestaat uit herinneringen, emoties en ervaringen. Van constante communicatie wordt hij erg moe. Een paar uur eenzaamheid stellen je in staat op te vrolijken en je voor te bereiden op de volgende ontmoeting met de buitenwereld.
 2. Introverte mensen kunnen zich concentreren op specifieke activiteiten. Alleen, ze lezen, kijken naar de beste nieuwjaarsfilms, breien, wandelen, kunst of sport beoefenen.
 3. Gedurende lange tijd kunnen introverten zich op één plek bevinden en een bepaalde gebeurtenis bekijken - de stroom van de rivier of het spel van kinderen. Ze werken zelfs het liefst alleen, omdat constant contact erg vermoeiend is. Introverte mensen zijn geweldige onderzoekers en wetenschappers.
 4. Introvert - punctueel en overzichtelijk persoon. Hij is laconiek en terughoudend in manifestaties, attent, voorzichtig en schijnbaar volkomen kalm.
 5. Alvorens een gedachte uit te drukken of een bepaalde stap te zetten, zal de introverte persoon er zorgvuldig over nadenken. Vaak wordt de introverte traagheid bespot door extraverten.

Introverte mensen wijzen bescheidenheid en onzekerheid toe, wat niet helemaal correct is. Natuurlijk, voor een introvert, demonstratief gedrag is niet typisch, maar hij is zelfverzekerd en heeft een hoog zelfrespect. Alleen de omgeving begrijpt zijn innerlijke wereld niet.

Soorten introverten

Introversie is een toestand waarin psychische energie naar binnen gericht is. Introverte mensen gebruiken hun eigen manieren om zich aan te passen aan de maatschappij. Psychologen hebben deze toestand lang beschouwd als een gebrek aan persoonlijke ontwikkeling.

Nu is het duidelijk bekend, introversie manifesteert zich in menselijk gedrag en in de kenmerken van de hersenen. Het gedrag van verschillende introverten kan aanzienlijk verschillen.

4 soorten introverten

 • sociaal. Binnen een klein bedrijf zijn sociale introverten spraakzaam, ontspannen en sociaal. Ze kiezen zorgvuldig de omgeving en worden alleen onthuld in een comfortabele omgeving. Ze werken alleen, de aanwezigheid van vreemden kost energie en voorkomt concentratie. Langdurig gebrek aan communicatie is niet verschrikkelijk, maar de behoefte om zich praktisch te voelen, om bij mensen te zijn en om het gedrag te observeren, is aanwezig.
 • nadenkend. Dergelijke introverte mensen besteden veel aandacht aan gedachten, introspectie en innerlijke vrede. Ze beschikken over uitstekend ontwikkelde intuïtie en het vermogen om de wereld te evalueren met behulp van hun eigen ervaringen als een prisma. Om de zaak creatief in te passen en een stuk van de ziel te investeren. Het werk dat volgens de instructies wordt uitgevoerd, is niet geschikt voor hen. Soms is het een probleem om een ​​baan te vinden voor doordachte introverten.
 • zorgwekkend. Alarmerende introverte mensen geven de voorkeur aan eenzaamheid omdat ze zich ongemakkelijk voelen in hun omgeving. Communiceren met mensen begrijpt de gesprekspartners vaak niet en bevindt zich in een ongemakkelijke situatie. Alleen onder de voorwaarde van gereguleerde communicatie ervaren verontrustende introverten comfort. Het gedrag is voorzorg, welwillendheid en voorspelbaarheid worden van anderen verwacht.
 • discreet. Zulke introverten geven de indruk van een langzame persoonlijkheid. Voordat ze iets doen of zeggen, denken ze aan alles. Na het ontwaken hebben ze tijd nodig om te herstellen. Ingetogen introverte mensen presenteren vaak gebalanceerde en redelijke voorstellen, hun gedachten worden gekenmerkt door grondigheid en diepgang. Deze kwaliteit is een uitstekend tegengewicht voor de activiteit van een heldere extraverte persoon.

Het gedrag van mensen, afhankelijk van het type, is aanzienlijk anders. Sommigen vermijden communicatie niet, anderen zijn echte fans van een eenzaam tijdverdrijf.

Voor wie werkt een introvert werk?

Introvert kan niet verdienen in de verkoop, omdat dergelijk werk communicatie met de klant, improvisatie, de juiste opbouw van de dialoog inhoudt. Deze kwaliteiten komen niet overeen met het gedrag van introverten. Werk in een groot bedrijf is ook niet geschikt, omdat een verblijf in een kantoorruimte vol met andere werknemers van het bedrijf geen troost biedt. Psycholoog of leraar - hetzij.

Deze beroepen vereisen nauw contact met vreemden, wat voor een introverter is beladen met grote stress. De vraag rijst: voor wie is het introverte werk bedoeld? In reactie daarop zal ik zeggen dat een introvert persoon bij het zoeken naar een baan rekening moet houden met zijn sterke punten - een grondige analyse van informatie en de vernietiging van stereotypen.

Topberoepen

 1. schrijver. Beroep draagt ​​bij aan het samensmelten van eenheid en liefde voor creativiteit. Een schrijver kan dagenlang thuisblijven. Hij communiceert praktisch niet en gebruikt zijn creatieve vermogens maximaal.
 2. accountant. Het hoofd van de accountant staat vol met getallen, rapporten en handelingen. Hij leeft in de wereld van cijfers en probeert niet afgeleid te worden door de mensen om hem heen. Outsourcing groeit in populariteit wanneer thuis thuis op een sofa kan worden gewerkt.
 3. ontwerper. Een prachtige kans om op afstand te werken en creativiteit te maximaliseren. Een ervaren ontwerper kan een groot en zeer betaald project krijgen. Deze manier van verdienen kan een goed inkomen bieden.
 4. copywriter. Het werk past bij een introvert die vloeiend Russisch spreekt en in staat is om teksten te schrijven. Communicatie met klanten vindt plaats via sociale netwerken of via e-mail, en een hoogwaardige uitvoering van bestellingen levert veel geld op.
 5. vertaler. Beroep vereist kennis van een vreemde taal en biedt een kans om te ontsnappen aan kantoorslavernij. De klant is alleen geïnteresseerd in het resultaat en de introverte kan het leveren.
 6. programmeur. De variant is bij uitstek geschikt voor een introverte melancholische persoon die voor normaal gebruik toegang tot computerapparatuur nodig heeft. Vanwege temperament spreken zulke mensen weinig in het echte leven, maar echte activisten op internet.

Door beroepen, die ik heb gebeld, kun je thuis werken. Als ze niet passen, moet je een cv-lijst maken en voorbereiden op het interview.

Videobeschrijving van introverten en extraverten

Extrovert - wie is het?

Het is niet minder interessant om te weten wie zo'n extraverte persoon is.

Extraverts zijn mensen die levensenergie richten op de samenleving. Ze zijn het absolute tegenovergestelde van introverte mensen, die zich concentreren op de innerlijke wereld.

Extraversie - de wetenschappelijke naam van de staat, wanneer een persoon in contact wil komen met de objecten om hem heen, hunkert naar communicatie en het vervullen van verlangens. Echte extroverte mensen streven naar het verwerkelijken van verlangens en verspillen snel vitale energie.

Veel extraverten worden gekenmerkt door stormachtige externe activiteiten en voortdurende uitbreiding van de communicatiecirkel. Gebrek aan communicatie brengt extroverte mensen veel pijn. Vergrendeling kan leiden tot ernstige stress of depressie.

Karaktertrekken extravert

Een extraverte persoon is iemand die niet aan het bestaan ​​denkt zonder de maatschappij. Zelfexpressie wordt uitsluitend in de samenleving bereikt en op voorwaarde dat dit wordt goedgekeurd. Extraverte mensen zijn meestal uitstekende politici, zangers, sprekers, acteurs, publieke figuren en dansers.

Een karakteristiek kenmerk van de schijnbare extraverte is spraakzaamheid. Meestal richt hij zich op vriendelijke communicatie, maar is sterk afhankelijk van de publieke opinie. Er zijn andere tekenen van extroverten die het personage domineren.

 • ambitie. Een echte extravert is constant bezig om te winnen, om de eerste in het team te zijn, om onderscheidingen en certificaten van verdienste te ontvangen.
 • radheid. Sinds mensenheugenis hebben dergelijke mensen iets te antwoorden tijdens een gesprek. De praktijk leert dat extroverte mensen meer zeggen dan luisteren.
 • Emotionele vrijheid. Extraverten, die in het openbaar zijn, kunnen gemakkelijk opgewonden raken, in tranen uitbarsten of lachen. Vreemdelingen vormen geen belemmering voor het uiten van emoties.
 • oprechtheid. Alles wat een echte extraverte doet, gebeurt met een hart. Hij kan huilen van wrok en geluk.
 • mededogend. Een extraverte kan niet opzij gaan staan ​​en koud zijn. Hij kan op elk moment geld, woorden van steun, nuttig advies of advies delen.
 • tranzhirstvo. Heldere extroverten houden ervan om geld uit te geven. Ze doen het regelmatig en met smaak. Er is deze karaktereigenschap en het nadeel - het onvermogen om te sparen.
 • Liefde voor "freebie". Een extraverte beschouwt elke gift van het lot als een eerbetoon aan zijn persoonlijkheid of als een gunst. Hij vindt het leuk om niets te doen en dingen te krijgen die hij ervoor wil.
 • Geweldige smaak. Sinds hun jeugd hebben extroverten een uitstekende smaak, het vermogen om zich prachtig te kleden en het vermogen om kleuren op een competente manier te combineren.

Extraverte zelfexpressie is gericht op de buitenwereld. Zulke mensen zijn afhankelijk van anderen, omdat ze niet normaal kunnen leven zonder constante communicatie.

Het gedrag van een extravert in het leven

Er is een mening dat extroverten meer succesvol zijn in werk en leven dan introverte mensen. Hier zit een kern van waarheid in. Zoals de statistieken laten zien, zijn het de extraverten die de wereld bezitten, zij vertegenwoordigen ongeveer 70 procent van de wereldbevolking.

Deze aanhoudende, sociale en ongelooflijk actieve mensen zijn in staat om snel goede resultaten te bereiken, dan wegen, denken en trage proteges kunnen niet opscheppen. Laten we het gedrag van een extraverte persoon in het leven eens nader bekijken.

 1. Extraverten worden gekenmerkt door hectische gezelligheid, initiatief, activiteit en openheid voor de wereld. Ze praten graag met het publiek en luisteren naar de woorden van lof. De extraverte persoon past zich meteen aan aan nieuwe omstandigheden, hoewel hij het niet leuk vindt om te plannen en spontane acties karakteristiek zijn.
 2. Een extraverte kan een diepe innerlijke wereld hebben. Hij is geen oppervlakkig persoon. Het innerlijke 'ik' gebruikt extreem zelden en gebruikt gedachten, gevoelens, emoties en acties om nieuwe doelen te bereiken.
 3. In het leven tonen extroverten op elke manier emoties en verbergen nooit ervaringen en gevoelens. Wanneer belangrijke gebeurtenissen naderen of plaatsvinden - de geboorte van een kind of een huwelijksverjaardag, delen ze graag informatie met hun omgeving, met gezichtsuitdrukkingen en gewelddadige gebaren.
 4. Extraverten ontdekken niet hoe andere mensen gemotiveerd zijn om een ​​bepaalde handeling te verrichten. Ze vereisen directheid en accepteren geen hints.
 5. Extraverte mensen behandelen andere mensen met begrip, maar begrijpen zichzelf niet altijd. Er zijn gevallen waarin persoonlijke gevoelens en emoties een echt mysterie worden voor een extraverte persoon. Bewuste empathie met het gebrek aan verlegenheid stelt hen in staat om eenvoudig nieuwe kennissen te maken en hun sociale omgeving uit te breiden.
 6. Extraverts hebben vaak goede ideeën, maar de constantheid en monotonie beangstigt het begin van hun implementatie. Ze werken graag in een team, wanneer een collega het begonnen werk kan voltooien.

Extraverte mensen zijn behoorlijk interessante en sociale individuen, zonder problemen met gezelligheid en daten. Ze missen autonomie, wat wordt gecompenseerd door activiteit in de samenleving.

Soorten extraverten

Tijdens het gesprek hebben we geleerd dat een extraverte persoon een bevrijde persoon is, gekenmerkt door actieve interactie met de samenleving. Zijn eerste prioriteit is energiecomfort. Hij neemt contactloos contact op, zelfs in gevallen waarin de gesprekspartner uitermate onvriendelijk is.

 • Ethisch-zintuiglijke. Dit type extrovert wordt vertegenwoordigd door actieve optimisten met een uitstekende smaak. Ze zijn gericht op stabiliteit, maar ze hebben problemen met de planning, die te wijten is aan het onvermogen om hun eigen tijd te berekenen.
 • Intuïtief-logische. Ze worden gekenmerkt door een uitstekende intuïtie en een snelle reactie op de situatie. In de eerste plaats is altijd het werk en de carrière. Dergelijke extraverten zijn erg goedgelovig, maar houden geen rekening met de gevoelens van anderen.
 • Sensory-logische. Resolute en uiterst initiatieflijke pragmatici die actief deelnemen aan verschillende evenementen. Ze kunnen bogen op een hoge weerstand tegen stress, maar verdragen pijnlijk kritiek en mislukken van plannen.
 • Intuïtieve-ethische. Dit soort extroverten zoals het uitwisselen van emoties en het verwerven van originele dingen. Ze zijn in staat om gedragsanalyses uit te voeren en hebben de gave van overreding. Niet vriendelijk met instructies en formaliteiten.

Er zijn gevallen waarin de introverte persoon de psyche en de houding tegenover de samenleving kan veranderen. Lees de kenmerken van de tegenpolen aandachtig door en probeer ze te kopen. Om het doel te bereiken, zal het nodig zijn om socialer te worden, de techniek te beheersen om het initiatief te nemen en vaker in lawaaierige bedrijven te zijn.

Wie werkt extrovert?

Het concept 'extravert' verscheen aan het begin van de vorige eeuw in de psychologie. De mens bezit deze eigenschap van karakter vanaf de geboorte. Het beïnvloedt de beroepskeuze.

Extraverten als actief sociaal leven. In hun werk motiveren ze zichzelf door succes, erkenning, materiaal, carrière en psychologische aanmoediging. In het proces van het kiezen van een beroep, werken ze het liefst in grote organisaties waar er een hiërarchie is.

Het meest geschikte beroep

 1. opvoeder. Kinderen staan ​​dicht bij extroverten vanwege openheid en nieuwsgierigheid. Zo iemand kan veilig werken in de kleuterklas of op school. Deze baan zal hem niet storen.
 2. secretaresse. Het beroep houdt de wens en het vermogen in om een ​​andere persoon te helpen. Het is niet uitgesloten dat het persoonlijke leven van de extraverte naar de achtergrond kan worden verwezen, maar dit wordt gecompenseerd door de status van een actieve medeplichtige en krachtige motivatie in de vorm van beloningen.
 3. correspondent. De lijst met de belangrijkste voordelen van deze correspondent wordt gepresenteerd door gezelligheid en nieuwsgierigheid. Succesvol werken op dit gebied kan alleen een open persoon zijn, klaar voor constante communicatie en niet bang voor onverwachte situaties.
 4. administrateur. Extraverte mensen kunnen mensen organiseren en motiveren. Dergelijke kwaliteiten moeten een goede beheerder hebben. Discipline met vertrouwen en interesse stelt de extraverte in staat om problemen op een tijdige en efficiënte manier op te lossen.
 5. politieagent. De carrière van de officier is aantrekkelijk voor extroverten, omdat het wordt gekenmerkt door een strikt hiërarchie- en rangsysteem. Door gebruik te maken van kansen, zal zo'n persoon goede resultaten kunnen bereiken, en de rol van verdediger zal een zekere charme geven.
 6. advocaat. Een advocaat die in de rechtszaal werkt herinnert een tammer van wilde dieren. Met behulp van een slim gebaar en een onverwachte vraag kan hij de situatie omdraaien en de wijk uit het moeras trekken. Een goede advocaat kan spelen op de gevoelens van buitenstaanders en de aandacht van het publiek trekken. Dit is alleen een extrovert.

Dit is geen volledige lijst van beroepen die bij uitstek geschikt zijn voor een extraverte persoon. Zulke mensen kunnen werken als gids, reclamemanager, human resources-specialist of vertaler. Het belangrijkste ding dat het beroep heeft bijgedragen aan de ontsluiting van potentieel.

Ambivert - wie is het?

In het artikel hebben we het gehad over introverten en extraverten. Имеется ли "золотая середина" - человек, сочетающий все качества? Оказалось, да. Речь идет об амбиверте.Zulke mensen voelen zich geweldig en alleen, en in een rumoerig bedrijf. Ze veranderen vaak de omgeving.

Voor een echte ambivert is communicatie in een bedrijf toegestaan ​​mits het van korte duur is. Frequente ontmoetingen met andere mensen zijn stressvol.

Ambiverts besteden speciale aandacht aan zelfstudie. Langdurige eenzaamheid heeft een negatief effect op het moreel. Vaak leidt dit tot ontevredenheid en depressie.

Er zijn een aantal fundamentele verschillen die ambiverts bepalen. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de mogelijkheid om gemakkelijk naar een andere staat te gaan.

Psychologisch portret van ambivert

 • In plaats van actieve actie komt observatie van derden.. We kunnen niet zeggen dat deze "plant" van Ambivert is. Maar hij kan gemakkelijk deelnemen aan verschillende evenementen. Bij de volgende soortgelijke gebeurtenissen mag echter geen ondersteuning van de ambivert worden verwacht, omdat deze zal overschakelen naar de observatiemodus.
 • Een mix van gemoedelijk en stil. Mensen uit de ambverte omgeving beschrijven zijn smaken, wensen, voorkeuren en karaktereigenschappen op verschillende manieren. Hij kan actief zijn of passief blijven afhankelijk van het type beroep en zijn staat. Sommige vrienden noemen hem een ​​zorgeloze, vrolijke kerel, anderen een koude en redelijke heer.
 • Sterrenfestivals. Ambivert kan met plezier een seculair feest aanschouwen, bijvoorbeeld een bedrijfsfeest voor het nieuwe jaar, en een uitstekende gesprekspartner worden. Hij woont dergelijke evenementen met een bepaalde frequentie bij.
 • De mogelijkheid om reïncarnatie. De omgeving of de huidige situatie kan ertoe leiden dat de ambiant reïncarneert. Van aanstichters verandert hij onmiddellijk in een regelmatige bezoeker, of omgekeerd.
 • Teamwork en eenzaamheid. Ambiverts ervaren gemakkelijk de behoefte om in een team te werken, maar kunnen ook goed omgaan met taken en verantwoordelijkheden op zich. Dit is bedoeld als de persoon een bepaald gebied begrijpt. In sommige gevallen kan hij hulp zoeken, maar hij zal ongemak ervaren.

Afwerkingsmateriaal voor introverten, extroverten en ambiverts. Ik hoop dat je het artikel nuttig vindt en daardoor iets nieuws over jezelf kunt leren. Veel succes!

Bekijk de video: 11 Signs You're an Ambivert (April 2020).

Laat Een Reactie Achter