Waterpokken bij volwassenen: symptomen, behandeling, incubatietijd

Waterpokken is een besmettelijke ziekte die als kinderachtig wordt beschouwd. Soms verschijnt deze besmettelijke ziekte bij volwassenen. Het wordt overgedragen aan aanvallen door druppeltjes in de lucht van een geïnfecteerde of zieke persoon. Denk aan volwassen waterpokken, symptomen, behandeling en incubatietijd.

De symptomen van waterpokken bij volwassenen

Waterpokken bij een volwassene begint scherp en plotseling. Deze symptomen worden vaak aangevuld met misselijkheid en braken, wat duidt op de roes van het lichaam. Na een sterke stijging van de temperatuur verschijnt er uitslag.

 1. De uitslag begint met het lichaam. Ze verschijnen op de heupen, de buik, de borst en de schouders, stijgen dan hoger op en raken het gezicht en het met haren bedekte deel van het hoofd. Eerst worden er kleine rode knobbeltjes gevormd die in papels worden omgezet - transparante bubbels op rode basis.
 2. Formaties worden gemakkelijk vernietigd en omgezet in natte zweren, die later bedekt worden met korstjes. Na twee weken verdwijnen de korstjes. Omdat de formaties met de vloeistof binnen 3-5 dagen verschijnen, verschijnen droge korsten, stoten en recentelijk rode vlekken op het lichaam van de patiënt op hetzelfde moment.
 3. In het gezichtsveld van de huiduitslag krijgen naast de huid vaak slijmvliezen. Huidlaesies verschijnen in de mond, tong, wangen, tandvlees en zelfs geslachtsorganen.
 4. Bij een volwassene met de ziekte reageren lymfeklieren sterk, die groter worden en pijnlijk worden. Wanneer niet gecompliceerd door het verloop van de ziekte heeft geen invloed op de inwendige organen.

Video informatie

Vaak zullen volwassenen tijdens het testen ontdekken dat er antilichamen tegen waterpokken in hun bloed zitten. Dit betekent dat een persoon waterpokken had in de kindertijd, maar de ziekte ging onopgemerkt voorbij en zonder symptomen.

Waterpokken incubatietijd bij volwassenen

Contact met een persoon die ziek bleek te zijn met waterpokken is geen reden voor paniek. De persoon wordt besmettelijk voor het verschijnen van uitslag op het lichaam en ontwikkelt zich een paar weken na de infectie.

Elke infectieziekte heeft een periode van latente stroming. Op dit punt ontwikkelt de infectie die in het lichaam is gelekt zich zonder klinische manifestaties. Dit is een incubatieperiode die voorafgaat aan het optreden van symptomen. Bij een volwassene passeert hij in drie fasen.

 • begin. Het begint vanaf het moment van contact met een geïnfecteerde persoon, als de waterpokken zich in acute vorm manifesteert. In de komende twee dagen neemt het virus wortel in het lichaam.
 • ontwikkeling. Op dit punt begint het pathogeen zich te vermenigvuldigen, resulterend in verhoogde niveaus van concentratie. Het slijmvlies van de luchtwegen wordt aanvankelijk aangetast en de perifere groei van de infectie wordt daarna waargenomen.
 • voltooiing. Door zich bij de rangen te voegen, komt de ziekteverwekker in de bloedbaan en begint het lichaam te bezetten. De eerste in het gezichtsveld van de agressor krijgt huid, zoals blijkt uit het verschijnen van een uitslag. Als een resultaat van actieve weerstand van het immuunsysteem, worden antilichamen in het lichaam geproduceerd, wat leidt tot een toename van de temperatuur, het optreden van ongesteldheid en koude rillingen.

Bij een volwassene is de incubatieperiode 1-3 weken. De temporele index wordt bepaald door de hoeveelheid virus die in het lichaam is gelekt, de mate van pathogeniteit van het pathogeen, de toestand van het immuunsysteem.

Niet altijd vindt de incubatieperiode plaats in drie fasen. Volgens artsen wordt een persoon vaak een bron van infectie een week na infectie. Dat komt omdat de reproductiesnelheid van het pathogeen onbekend blijft.

Waterpokken is erg gevaarlijk voor anderen. Als de incubatietijd is voltooid en er geen klinische manifestaties zijn, keert de persoon terug naar het gebruikelijke leven, aangezien het gevaar is verstreken. Tegelijkertijd infecteert het anderen.

Er waren gevallen waarin de ziekte zich in een latente vorm voortzet. Er verschijnen een kleine hoeveelheid formaties op het lichaam. Het is niet genoeg om waterpokken te herkennen, maar dit ontneemt iemand niet het vermogen om anderen te infecteren. Het einde van de incubatieperiode is het verschijnen van de eerste tekenen.

Waterpokkenfasen

Met de incubatietijd van de ziekte bedacht. Beschouw nu de hoofdfasen, waarvan er vier zijn. Na het beoordelen van het materiaal, krijgt u een volledige indruk van hoe de ziekte verloopt.

 1. Beginfase. Er zijn symptomen die op een verkoudheid lijken. Het lijkt erop dat een persoon de griep heeft. Tegelijkertijd verslechtert de toestand van de patiënt.
 2. Uitslag fase. Rode vlekken en kleine luchtbelletjes die vloeistof bevatten verschijnen op het lichaam. Vaak het aantal formaties in de honderden. Dit alles gaat gepaard met jeuk.
 3. Vervalfase. De structuur van de bubbels is vernietigd. De formaties drogen op en korstjes verschijnen op het oppervlak. De lichaamstemperatuur neemt af en de jeuk verdwijnt.
 4. Laatste fase. Korstjes vallen vanzelf weg en de patiënt voelt zich normaal. Later verdwijnen de sporen van formaties.

Wanneer waterpokken verboden is om de huid te kammen of de bellen te verwijderen. Anders zal de kans op herinfectie, het verschijnen van etteringen, littekens en littekens toenemen.

Hoe waterpokken te behandelen

Bij volwassenen is de behandeling van waterpokken thuis iets anders dan bij pediatrische therapie. Groene huidformaties worden niet behandeld en de temperatuur wordt verlaagd als deze het niveau van 38,5 graden overschrijdt.

Artsen adviseren om antihistaminica in te nemen en papels te smeren met Malavit. Wanneer waterpokken belangrijk is om bacteriële complicaties te voorkomen. Ziekten volgen een dieet gebaseerd op het gebruik van zuivelproducten en kruidenproducten.

Drinken speelt een belangrijke rol in de strijd tegen waterpokken. Het wordt aanbevolen om vaker water, thee en kruidenthee te drinken. Tijdens de uitslag zijn douche en bad verboden. Het is toegestaan ​​om te wassen nadat de papels zijn gedroogd, maar zonder het gebruik van agressieve gels en sponzen.

Folk remedies en methoden van behandeling thuis

Wanneer waterpokken hun toevlucht nemen tot traditionele behandelingen. Om het moment van herstel te versnellen, past u folk remedies toe, die herhaaldelijk bewezen effectief zijn in het elimineren van symptomen en helpen om te sparen.

 • Geneeskrachtige kruiden. 10 g gehakte kruiden Melissa, basilicum, kamille en calendula gieten een glas gekookt water, sta 15 minuten op een warme plaats en filter. Twee lepels betekent drank na het ontbijt en nog twee na het avondeten.
 • Cichoreiwortel. Zes eetlepels gemalen witloofwortel gieten een glas kokend water en staan ​​op bouillon. Neem het medicijn 20 g gedurende vijf dagen.
 • mummie. In een half glas warm water wordt een halve gram mummie opgelost. Het resulterende mengsel wordt 's ochtends vóór een maaltijd dronken. De tool heeft een tonisch en ontstekingsremmend effect.
 • Groene noten. Een glas grondstof wordt door een vleesmolen gevoerd, voeg een glas honing toe en meng. Het mengsel wordt 's morgens en' s avonds in een kleine lepel genomen. Bewaar het geneesmiddel in de koelkast.
 • Shepherd's portemonnee. 40 g gras wordt gegoten met twee kopjes kokend water en gedurende 2 uur toegediend. Vervolgens wordt het mengsel in vier delen verdeeld en gedurende de dag in één deel geconsumeerd. De remedie is vooral effectief als waterpokken gepaard gaat met misselijkheid en braken.

Voordat u een van de beschreven geneesmiddelen gaat gebruiken, moet u een arts raadplegen. Roekeloos gebruik van folk remedies thuis kan de gezondheid ernstig schaden en de situatie verergeren.

Medische behandeling

Bij de behandeling van waterpokken bij een volwassene worden symptomatische methoden gebruikt, omdat een direct effect op het virus dat zich in de celkern heeft gevestigd niet mogelijk is. De patiënt wordt aanbevolen rust- en bedrust te adviseren. Het is beter om in een koele en vochtige kamer te zijn. De hoge temperatuur in de kamer verhoogt de productie van zweet, wat leidt tot een verhoogde jeuk en is besmet met de uitslag.

 1. Om de nieuwe formaties te controleren, wordt de uitslag behandeld met briljant groen. Gelabelde items worden opnieuw besmeurd met calamine. Om de droogsnelheid van de formaties en de regeneratie van de huid te verhogen, wordt UV gebruikt.
 2. Antihistaminica Levocytirizine en Venistil helpen jeuk te bestrijden. Pijnsyndroom wordt bestreden met niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en pijnstillers die paracetamol bevatten.
 3. Soms schrijft de arts immunostimulerende en antivirale middelen voor. Hun lijst wordt gepresenteerd door Interferon, Aflubin en Laferon.
 4. Als huiduitslag in de mond verschijnt, worden spoelingen met kruidenantiseptica aanbevolen. Rotokan- of Chlorfillipt-pasvorm. Voor gebruik wordt het product verdund in warm water. Anesthesiegels worden ook vóór de maaltijd gebruikt.
 5. Geslachtsdelen worden behandeld met antiseptica voor intieme gebieden. De beste oplossing is Cysteïne.

Zelfbehandeling van waterpokken met het gebruik van deze medicijnen is verboden. Alleen de behandelende arts kan het beste medicijn kiezen, rekening houdend met de kenmerken van de ziekte en de toestand van de patiënt.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe wordt waterpokken overgedragen?

Waterpokken is een ziekte voor mensen van over de hele wereld. We zullen begrijpen hoe de infectie plaatsvindt.

 • Derde partij. Het is onmogelijk om waterpokken via een derde partij te krijgen, omdat de externe omgeving schadelijk is voor het virus.
 • Van kinderen. Omdat kinderen nauw contact hebben, wordt het virus gemakkelijk overgedragen. Van een marskramer in een team zijn ongeveer 90% van de kinderen besmet. Vaak geven kinderen het virus door aan volwassenen als ze op jonge leeftijd niet ziek zijn geweest.
 • Van volwassenen. Als een volwassene op een school of kleuterschool werkt en als kind geen waterpokken heeft ontmoet, kan hij een aanval oppikken en een marskramer worden. Transmissie van het virus is ook mogelijk in het geval van gordelroos.
 • Door objecten en dingen. Contact met de besmette en in de lucht aanwezige druppels - dit is hoe infectie met waterpokken wordt uitgevoerd. In dit geval is desinfectie van objecten niet nodig.

Het is belangrijk! Soms is infectie mogelijk door de dingen die een persoon gebruikte met huiduitslag. Op kleding kan er bijvoorbeeld vloeistof uit bubbels zijn. Maar deze manier van verzenden is onwaarschijnlijk.

Gevolgen van waterpokken bij volwassenen

Bij kinderen verdwijnt waterpokken zonder ernstige gevolgen. Bij volwassenen zijn de dingen anders en hebben ze vaak verschillende effecten. Daarom is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen wanneer symptomen van de ziekte optreden.

 • littekens. De ziekte manifesteert zich in de vorm van huidlaesies, die lijken op uitslag. En hoewel rode puistjes sterk jeuken, is het verboden om ze te verstoren of de korst af te pellen. Dit is beladen met kuiltjes en littekens.
 • infectie. Het kammen van knobbeltjes - het pad naar een bacteriële infectie, waarvan de aanwezigheid wordt aangegeven door de troebelheid van het vocht in de luchtbellen. Artsen adviseren om de uitslag zorgvuldig te behandelen, anders kan sterk ongemak niet worden voorkomen.
 • Luchtwegaandoeningen. Bij een volwassene zijn de ademhalingsorganen blootgesteld aan groot gevaar, omdat er uitslag in het lichaam optreedt. Naarmate de aanval via de luchtwegen wordt overgedragen, raken de longen, luchtpijp en keel ontstoken. Gevolgen: longontsteking, laryngitis, tracheitis.
 • Zenuwstelsel. Een volwassene na waterpokken heeft vaak complicaties in het zenuwstelsel. In één op de tien gevallen draagt ​​de ziekte bij aan het optreden van verlamming of meningitis. Heel vaak vormt zich een cyste in de hersenen.
 • zicht. Vaak leidt de ziekte tot verslechtering of volledig verlies van gezichtsvermogen. Als de ogen pijn doen en waterig zijn, vervaagt het beeld en neem onmiddellijk contact op met een optometrist bij het zien van het licht dat u pijn voelt.
 • Hart en bloedvaten. Waterpokken heeft vaak een sterk effect op het hart. Hoge intoxicatie draagt ​​bij aan de ontwikkeling van myocarditis. Een andere ziekte laat een afdruk achter in de vorm van spataderen of bloedstolsels in de bloedvaten, wat leidt tot een beroerte of een hartaanval.
 • artritis. Artritis staat op de lijst met effecten van waterpokken. Ontstoken gewrichten brengen een volwassene ongemak. Dit alles gaat gepaard met zwelling en roodheid van de gewrichten, koorts. Inactiviteit is beladen met verlies van mobiele functie en handicap.

De vermelde effecten van waterpokken zijn verschrikkelijk. Onjuiste behandeling of een gebrek daaraan zal leiden tot huidafwijking.

Worden vaccinatie tegen waterpokken gedaan aan volwassenen?

Uitgesteld op jonge leeftijd zorgt de ziekte voor een stabiele levenslange immuniteit. Maar er zijn mensen die geen waterpokken hebben gehad in de kindertijd, en mensen die het risico lopen een ernstige vorm van de ziekte te ontwikkelen. Ze richten zich op vaccingebaseerde preventie. In Rusland worden Okavaks en Varilriks voor dit doel gebruikt.

Vaccinatie vormt een stabiele en langdurige immuniteit. En als de injectie binnen drie dagen na contact met de patiënt wordt gemaakt, biedt deze een bijna 100% bescherming tegen infectie.

Het vaccin heeft geen bijwerkingen en ernstige complicaties. Dus de genoemde medicijnen zijn niet verboden voor mensen met een zwakke immuniteit, en acute chronische ziekten zijn geen obstakel.

Hebben volwassenen weer waterpokken?

Voor een volwassene is waterpokken heel gevaarlijk omdat het moeilijk is en het risico op complicaties te groot is.

Als een persoon een ziekte lijdt, wordt immuniteit geproduceerd. Soms ontwikkelt de ziekte zich weer en verschijnen gordelroos. Dit fenomeen wordt een doorbraakinfectie genoemd.

Waterpokkenvirus na iemands herstel blijft lange tijd in het zenuwweefsel achter. Onder invloed van bepaalde factoren wordt de ziekteverwekker pathogeen, wat leidt tot herhaalde ziekte.

Dit leidt tot stress, zenuwoverstuikingen, chronische terugkerende ziekten die het immuunsysteem verzwakken.

Bekijk de video: Waterpokken - Wat te doen bij waterpokken? (April 2020).

Laat Een Reactie Achter