Hoe zich te ontdoen van onkruid in het zomerhuisje en op andere plaatsen

Elke enthousiaste vakantieganger ziet graag de laatste winterdagen af ​​en wacht op de komst van lente en warmte met ongerustheid. Maar de vreugde van toekomstige tuinwerkzaamheden wordt overschaduwd door herinneringen aan de eindeloze onkruidbestrijding. Hoe word je een winnaar in dit ongelijke gevecht?

Effectieve folk methoden van onkruidbestrijding

Vaak kiezen tuinders voor de vernietiging van onkruid veilige volksmethoden. Er zijn geen uniforme aanbevelingen, iedereen kiest een acceptabele optie.

soda

Uitstekend helpt om het probleem aan te pakken in hun bakpoeder voor zomerbakken. Het is genoeg om een ​​dikke oplossing te bereiden en de planten zorgvuldig te verwerken. Het effect zal je niet lang laten wachten - het onkruid zal geleidelijk verzwakken en afsterven.

Zeep oplossing

Een van de opties is de bereiding van een op zeep gebaseerde oplossing die schadelijk is voor onkruid. Dit vereist:

 • Azijn.
 • Zout.
 • Gewreven zeep.

Meng de ingrediënten in gelijke verhoudingen en spuit gelijkmatig door het hele gebied.

zout

In de strijd tegen schadelijke vegetatie komt gewoon tafelzout de cottagers helpen. Het wordt zowel in droge vorm gebruikt als verdund in warm water. Beide methoden zijn goed.

Zoutprocespaden, tuin en die gebieden die niet worden gebruikt voor het planten van gecultiveerde planten.

 • Zout verspreidt zich over het perceel met een snelheid van 1,5 kg zout per 1 m². Maak het beter voor de regen. De kristallen zullen oplossen en de grond binnendringen.
 • Geconcentreerde zoutoplossing wordt besproeid met een sproeiflacon.

Benzine en kerosine

Sommige inwoners van de zomer beschouwen kerosine als een goede manier om onkruid in bedden met wortels en dille te verwijderen. Het is destructief voor onkruid, maar de wortel zal niet lijden. De behandeling wordt uitgevoerd met het uiterlijk van de eerste blaadjes van de kweek, in een verhouding van 100 gram kerosine per 1 m².

Mogelijk gebruik en benzine. Wees echter bij het gebruik uiterst voorzichtig en houd u aan veiligheidsmaatregelen met ontvlambare middelen.

azijn

Om een ​​effectieve oplossing voor te bereiden, zijn water en azijn in gelijke verhoudingen nodig. Het perceel wordt behandeld met een spray in een kalm, warm weer. Op de bladeren en stengels van onkruid, azijn oplossing beïnvloedt hen en draagt ​​bij aan de volledige vernietiging.

De methode helpt vóór de bloei, voorkomt zaadrijping.

Ethylalcohol en wodka

Een maand voor het begin van het planten, kunt u een oplossing met alcohol gebruiken. Hiertoe wordt 95% ethanol verdund met water in een verhouding van 1:10 en het land wordt behandeld.

Gespecialiseerde chemie

Vaak zijn onkruiden er zoveel dat sommige folk remedies en onkruidbestrijding niet kunnen. En het is onmogelijk om planten met een krachtig wortelgestel kwijt te raken, zelfs als je de grond diep ploegt en alles handmatig selecteert. In gecompliceerde gevallen zullen herbiciden de zomerbewoner te hulp schieten. Tornado, Zero, Glyph, Sniper, Roundup, Hurricane Forte en vele andere zeer effectieve tools.

Herbiciden hebben verschillende voordelen en vallen op tussen andere drugs:

 • Handmatige arbeid vergemakkelijken.
 • De duur van de actie is niet afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Snel en effectief onkruid vernietigen.

Herbiciden hebben verschillende nadelen:

 • Bij het spuiten van giftige stoffen voor dieren en insecten.
 • Effectief van invloed vaste planten.
 • Handel selectief.
 • Chemisch-gevoelige gekweekte planten veroorzaken gemakkelijk stress.
 • Ari herhaald gebruik in onkruiden produceert resistentie tegen een bepaald medicijn.

herbiciden

Het gebruik van herbiciden is een van de meest effectieve manieren om onkruid te bestrijden. Er zijn twee soorten medicijnen die verschillen in het werkingsspectrum:

 • Herbiciden selectieve actie. Verzonden naar de vernietiging van één soort wiet, maar nutteloos voor anderen.
 • Herbiciden van continue actie. Op de bladeren van onkruid komen, bijdragen aan hun uitdroging gedurende drie weken na de behandeling.

Het gebruik van herbiciden is een uitstekende optie voor het behandelen van het gazon voor het zaaien van gras of tuinbedden voordat zaailingen worden geplant. Ze zijn effectief op sites draaien.

Sterrige planten

Het is mogelijk om onnodige vegetatie van het zomerhuisje te verwijderen met de hulp van sideratov. Dit zijn planten die voor een korte periode zijn geplant. Ze worden vervolgens gemaaid en gebruikt als mulch voor de grond of voor het vullen van compostputten.

Landing op het zomerhuisje van siderats helpt bij het oplossen van een aantal taken:

 • Het remt de groei en ontwikkeling van onkruid, voorkomt hun groei,
 • Het draagt ​​bij aan het loskomen van de grond en de intensieve verrijking met zuurstof,
 • Het optimaliseert de zuurgraad van de bodem.

Zaai rogge, mosterd (de beroemdste sideratov) kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd, terwijl aanvullende meststoffen niet nodig zijn. Als een siderische cultuur zal elke niet-verwante eenjarige plant met een sterk wortelgestel het doen.

Effectieve micro-organismen

Het gebruik van verschillende preparaten op basis van effectieve micro-organismen is een innovatieve technologie in de agronomie. Ze worden gebruikt in de strijd tegen onkruid, behalve voor het ploegen van de grond.

Micro-organismen die in de grond komen, zorgen voor de vruchtbaarheid en de ecologie van de omgeving behouden. De belangrijkste voordelen van hun gebruik:

 • Efficiency.
 • Lage kosten.
 • Agri-ecologische methode.

Mechanische impact

Mechanische beheersmaatregelen zijn gericht op uitputting, verwijdering, bevriezing van onkruid.

Deze omvatten:

 • Harrowing.
 • Teelt.
 • Mulchen.
 • Het ploegen.
 • Wieden.

Het resultaat van mechanische strijdmethoden hangt af van de tijdigheid en kwaliteit van de operatie.

wieden

Een van de traditionele manieren om wietvegetatie die al eeuwenlang wordt getest aan te pakken, is handmatig wieden, wat helpt om het probleem op kleine stukjes grond permanent te vernietigen. Gebruik vaak een sikkel of een schoffel om handwerk te vergemakkelijken.

Het is het gemakkelijkst om onkruid te wieden onmiddellijk na regen of water grondig. Onkruid kan gemakkelijk worden verwijderd van de vochtige grond samen met de wortels zonder de gekweekte planten te beschadigen.

mulching

Een van de effectieve methoden voor onkruidbestrijding is grondmulchen. Zoals mulch wordt vaak gebruikt zaagsel, droog gras, stro en andere materialen. Mulch is aangelegd op het oppervlak van de bodem.

 • Bevordert de langdurige bewaring van vocht.
 • Beschermt de wortels van gecultiveerde planten tegen vorst.
 • Optimaliseert de zuurgraad van de bodem en verbetert de structuur.
 • Onderdrukt onkruid.
 • Beschermt planten tegen ongedierte.
 • Beschermt het gewas tegen rotten.

Functies verwijderen onkruid op verschillende plaatsen

Het gebruik van bepaalde methoden is op sommige gebieden effectief, maar in andere gevallen nutteloos. Welke maatregelen te nemen in verschillende omstandigheden, om de "vervelende buren" te vergeten?

Gebied in de voorsteden

We zullen veel moeite moeten doen om het buitengebied er verzorgd uit te zien, het hele seizoen.

De meest effectieve manier om onkruid te vernietigen, is door de wortels handmatig van de grond te verwijderen - het hele perceel tijdig te wieden. Het verwijderen van overblijvende planten en het belemmeren van hun bloei zal ook helpen bij onkruidbestrijding. Het gecombineerde gebruik van chemische en mechanische worstelingen levert een positief resultaat op.

gazon

Voordat de vorming van een gazon en het planten van gecultiveerde planten daarop een grondige voorbereiding vereist. Deze maatregelen voorkomen de verspreiding van onkruid en helpen het aantal wiet per seizoen te verminderen.

Wegwerken van eenjarigen op het gazon is vrij eenvoudig, verwijder gewoon het hele wortelstelsel van de grond. Als ze nog gekiemd zijn, is het noodzakelijk om vaker te wieden en om de vorming van zaden te voorkomen. Als het gazon geen bloemen krijgt, kunt u het gebruikelijke maaien gebruiken. Vanaf de eerste keer zal onkruid verzwakken, en de volgende zal toestaan ​​om ze voor altijd te vergeten.

Het gras maaien is nutteloos in de strijd tegen kruipend onkruid. Om voor altijd van ze af te komen, is volledige onderdrukking van het wortelstelsel vereist.

Aardappelveld

Onkruidbestrijding bij aardappelen vindt op verschillende manieren plaats:

 • Gewasrotatie.
 • Voorbereidende behandeling.
 • Mechanische grondbewerking.
 • Gebruik van herbiciden.

Herbiciden, waaronder hizalofop-P-ethyl, zijn perfect bestand tegen jaarlijkse en meerjarige onkruid op basis van granen in aardappelen, sojabonen en koolzaad. Ze hebben echter geen fytotoxisch effect tijdens opeenvolgende aanplantingen op verwante gewassen.

Het gebruik van glyfosfaathoudende herbiciden met mechanische behandeling van het perceel, een week voor het kiemen van aardappelen gemaakt, is ook effectief voor onkruidbestrijding. Bij het maken van het medicijn, is het noodzakelijk om rekening te houden met de eigenaardigheid van de bodem en de norm aan te passen.

Het gebruik van schone stoom in de vruchtwisseling draagt ​​ook bij aan het verminderen van de groei van onkruid.

begraafplaats

Voor de vernietiging van onkruid op het kerkhof zullen alle herbiciden van continue werking op basis van glyfosfaat werken. De oplossing wordt bereid volgens de instructies op de verpakking. De verwerking gebeurt op een zodanige manier dat de oplossing op de bladeren en stengels van planten valt. Binnen 1-2 weken na de behandeling sterven de planten volledig af.

Een versterkte dosis herbicide kan zelfs kleine struiken van de hand doen. Om het effect te vergroten, is het echter noodzakelijk om het aangrenzende gebied te behandelen.

Bloembedden en kassen

Effectieve manieren om onkruid in bloembedden te beheersen, zijn:

 • Bodem mulchen.
 • Gebruik van agrofibre.
 • Sierplanten voor bodembedekkers planten.
 • Jong onkruid verwijderen.

Herbiciden van systemische actie worden hier met grote zorg gebruikt, en proberen geen pijn te doen bij het verwerken van gecultiveerde planten.

Is het mogelijk om voor altijd van onkruid af te komen

Om van onaangenaam onkruid af te komen is het onwaarschijnlijk dat dit lukt, omdat ze niet alleen in uw streek groeien en ook over een lange afstand kunnen groeien. Maar de toepassing op een regelmatige basis van verschillende methoden, zal toelaten om het probleem kwalitatief te weerstaan.

Video instructie

Gemeenschappelijke soorten onkruid in het zomerhuisje en de tuin

Meerjarige en jaarlijkse onkruiden verschijnen en groeien snel in zomerhuisjes. Sommige soorten, hun verspreiding en effectieve beheersmaatregelen staan ​​in de tabel.

Voorbeelden van gewoon onkruid, hun levenscyclus en reproductiemethoden

naamLevenscyclusWijze van distributieMethoden van strijd
VeldwindeeeuwigdurendDe wortels

 • Mulchen.

 • De grond uitgraven en de wortels verwijderen.

 • Behandeling van zaailingen met herbiciden.
hout luisjaar-zaad

 • Mulchen.

 • Wieden.

 • Herbicide behandeling.
brandneteleeuwigdurendDe wortels

 • Mulchen.

 • Behandeling van kieming met herbiciden, tijdens de voorjaarsteelt.

 • Herbicide behandeling.

 • Behandeling met kaliumzoutoplossing.

 • Meerdere grond graven en wieden.
quinoajaar-zaad

 • Mulchen.

 • Herbicide behandeling vóór ontkieming en in de vroege stadia van groei.

 • Wieden.
paardebloemeeuwigdurendzaad

 • Mulchen.

 • Behandeling met herbiciden na opkomst in de fase van basale bladeren.

 • Wieden.
Pyrey kruipteeuwigdurendwortelstok

 • Mulchen.

 • De grond uitgraven en het wortelsysteem verwijderen.

 • Wieden.
Field ThistleeeuwigdurendDe wortels

 • Behandeling met herbiciden na de oogst.

 • Wieden.
vreugdevuurjaar-zaad

 • Mulchen.

 • Behandeling met herbiciden na de oogst.

 • Wieden.

Handige tips

Een effectieve en veilige onkruidbestrijding kan thuis worden gedaan. Dit vereist 400 ml witte azijn, 2 eetlepels. lepels citroenzuur, 30 ml alcohol en 2 theelepels afwasmiddel. Verdun de resulterende oplossing met water in gelijke verhoudingen en behandel het onkruid met een sproeier.

Universele siderata die de groei van onkruid voorkomt, is een samenstelling van raapzaadolie, koolzaad en witte mosterd, in gelijke verhoudingen. Het perceel wordt gezaaid met een snelheid van 200 gram zaden per honderd vierkante meter land. De groei van deze kruiden draagt ​​niet alleen bij aan de vernietiging van onkruid, maar verhoogt ook de vruchtbaarheid van de grond.

Bekijk de video: Schoonmaken met azijn. Vraag het aan Liesbeth (April 2020).

Laat Een Reactie Achter