Leer snel bazen te weven van linten, draden en kralen

Baubles verscheen voor het eerst tussen Indiase stammen in Noord-Amerika. Dit accessoire diende niet alleen als ornament, maar was ook een beschermer van duistere machten. Nu zijn ze bijna allemaal. Dit mooie kenmerk benadrukt de individualiteit van de eigenaar, vooral als dit met de hand wordt gedaan. Weven kost niet veel tijd en kan een exclusief geschenk zijn voor de tweede helft, jongere broer of zus.

Knopen die door tweeën zijn verbonden

 • Rechte knoop. Het proces is vergelijkbaar met het vorige, alleen in plaats van één knooppunt worden twee opeenvolgende tegelijk uitgevoerd. De werkende draad moet aan de linkerkant zitten.
 • Omgekeerd knooppunt. Zeer vergelijkbaar met de rechte lijn, alleen de werkende draad is aan de rechterkant.
 • Links frivoliet. Het knooppunt is veel gecompliceerder dan het vorige. Gebruik het bij het leren van meer eenvoudige technieken. In de startpositie bevindt de werkende draad zich aan de linkerkant. Eerst binden we de linker lus knoop en de werkende draad moet naar rechts gaan. We maken de juiste lusknoop met de juiste draad en herhalen het proces.
 • Rechter tatting. Hetzelfde als het derde knooppunt, alleen de thread bevindt zich aanvankelijk aan de rechterkant.

In woorden lijkt het misschien een moeilijk proces om thuis bauble te weven, maar in werkelijkheid is alles veel eenvoudiger. U kunt zelfs verschillende schema's gebruiken, die laten zien hoe u het werkende en nodulaire garen moet kruisen.

Lintweven voor beginners

Je hebt twee of vier satijnen linten nodig (afhankelijk van de manier van weven), een naald en een speld. Tapes moeten meter zijn.

Beginners, ik raad je aan om het linten te gebruiken, omdat ze breder zijn. De werkende en nodulaire draad is duidelijker te zien, een begrip verschijnt waar een knoop te knopen en waarom.

Trainingsoptie voor beginners

 1. We plaatsen twee linten op elkaar, vouwen ze tot vijftien centimeter en leggen ze er bovenop. Iets vergelijkbaars als twee knobbeltjes zou moeten blijken. Voor het gemak kunt u een pen gebruiken om het resultaat vast te pinnen.
 2. Buig het bovenste knoopsgat naar de andere kant, alsof het is vastgemaakt met een gewone knoop.
 3. Draai het onderste lint volledig om terug te keren naar de oorspronkelijke positie, maar nu is het knoopsgat kleiner.
 4. Door de ontvangen lus moet je de werkband duwen (die altijd vrij bleef).
 5. Trek aan het uiteinde van een kleine lus, alleen langzaam en voorzichtig. De knoop moet niet strak zitten.
 6. We maken nog een lus en geven die door de nog resterende bocht.
 7. De lange rand moet worden vastgedraaid en de tweede lus vastzetten. Indien nodig kunt u de uiteinden vastdraaien zodat het patroon uniform is. Als de schijn op een vierkant lijkt, is het werk goed gedaan.
 8. Het blijft alleen om door te gaan met het herhalen van stap 1-7, totdat de thread op is. De voltooide snuisterij kan met iets worden vastgemaakt en op de arm worden gedragen.

Videolessen

Ronde lint armband

In dit geval wordt het Chinese knooppunt gebruikt, dat de "lotus" wordt genoemd. Weven duurt ongeveer een uur vrije tijd, dus het is het beste om niet afgeleid te worden om de eerste keer een mooi resultaat te krijgen.

Het zal duren:

 • Linten van twee kleuren, twee en tweeënhalve meter. Of vier banden van anderhalve meter (verschillende kleuren).
 • Vastzetten om het materiaal vast te zetten.

Stappenplan:

 1. Laten we de optie voor twee banden sorteren. Maak een kruis, maak het midden vast met een speld. En er komt een licht lint bovenop en een donker lint eronder (voor een meer illustratief voorbeeld).
 2. We nemen de band, die eronder ligt, van daaruit maken we de vorm van de boog naar links. De lijnen moeten evenwijdig aan elkaar zijn, anders zal de Fenechka een bocht blijken te zijn.
 3. Op dezelfde manier doen we met een licht lint, alleen de boog zal loodrecht op het donkere lint uitkomen.
 4. Nu is het rechtereind van donkere basma, degene die onder het midden komt, gebogen als een boog naar rechts, alleen moet deze ondersteboven worden gehouden.
 5. Doe hetzelfde met het lichte lint, dat gebogen moet worden rond de plaats waar de tweede boog eindigt.
 6. In eerste instantie hebben we de knopen iets geknoopt (het patroon wordt verkregen in de vorm van een vierkant), daarna moet het hoofdmateriaal met moeite worden bevestigd. Om dit te doen krimpen we opnieuw (de afbeelding moet lijken op een gekreukelde bal).
 7. Herhaal stap 1-6 tot het einde.

kenmerken:

 • Het is gemakkelijk om met linten te werken, maar een beginner moet zo vaak mogelijk een speld gebruiken om het resultaat op te lossen.
 • Dit is handig in gevallen waar je ergens heen moet en je niet wilt dat de knobbeltjes ontspannen en lelijk worden.
 • Kortom, het patroon van linten lijkt aanvankelijk op een vierkantje, vandaar de naam, de vierkante weefmethode.

Video voorbeeld

Hoe bauble van kralen te weven

Beadwork is ingewikkelder dan de vorige methode, je moet meer tijd besteden aan het leren van de basis, maar het resultaat is het waard.

Het zal duren:

 • Kralen (moet van hoge kwaliteit zijn, één maat).
 • De lijn van lavsan of kapron, moet sterk zijn.
 • Sluiting (indien nodig).

Weeftechnieken en gedetailleerde beschrijving

Professionals om het proces van kralen te versnellen, gebruiken een machine waarop de vislijn is uitgerekt en tegenovergesteld is gemaakt. Zo'n ontwerp kan door uzelf worden gemaakt, maar we zullen eenvoudigere en goedkopere methoden analyseren.

Pigtail weave

Het zal duren:

 • Veelkleurige kralen.
 • Sluiting voor de armband.
 • 3 vislijnen van dezelfde lengte (70 cm - ideaal).

De volgorde van uitvoering:

 1. Een stuk vislijn vouw dubbel en maak vast in een ringgesp.
 2. Op alle 3 vislijnen verzamelen we dezelfde lengte kralen (ongeveer 35 cm).
 3. De uiteinden van de segmenten van de vislijn bevestigen aan de tweede ringsluiting.
 4. Het bleek 3 rijen vislijnen: bovenste, middelste en onderste. We leggen de bovenste rij bovenop het midden.
 5. Dan leggen we de onderste rij over de bovenkant.
 6. We leggen de bovenste rij op de top van de bodem.
 7. Herhaal de procedure 4-6 keer totdat de armband klaar is.

Als je de lengte van de vislijn vergroot, kun je niet alleen armbanden krijgen, maar ook sieraden in de nek. Als je verbeeldingskracht hebt, kun je edelstenen toevoegen door er kleine gaatjes in te maken, zodat je ze op de vislijn kunt rijgen.

Kruissteek

Het zal duren:

 • Kralen.
 • Onderwerp van Dacron.
 • Twee naalden.
 • Gesp.
 • Weefpatroon (definitief patroon).

Hoe te weven:

 1. Meet de omtrek van de pols. Knip een meter van een string of lijn. Beide ontvangen einden passeren door het oog van de naalden.
 2. Op een van de naalden moet je een halve gesp en een kraal dragen. De tweede naald passeren we in dezelfde kralen.
 3. Langzamerhand rijgen we één kraal aan elke kant.
 4. In de volgende thread passeren we beide naalden weer, en dan trekken we aan. Moet een kruis krijgen.
 5. We voeren opnieuw 3 en 4 punten uit.
 6. We zetten acties voort totdat we de armband hebben voltooid.

Het is vermeldenswaard dat er verschillende variaties in het weven zijn. In ons geval is de armband erg dun, maar deze kan worden uitgebreid als de fasen enigszins zijn gewijzigd.

Populaire schema's

Ze houden ervan kralen te gebruiken voor het weven van kerstballen, omdat je een patroon van elke complexiteit kunt tekenen. Het patroon zelf wordt een patroon genoemd. Cross-weaving wordt het vaakst gebruikt, maar in sommige gevallen zijn de methoden anders.

Populaire patronen:

 • Interliniëring (interlacing kralen van verschillende kleuren, ziet er heel mooi uit).
 • Patroon met verschillende muilkorven van dieren.
 • Inschrijvingen. Als u iets niet-standaard schrijft, moet u zelf een schema maken of een ervaren meester vragen om het te doen.
 • Harten. Het eenvoudigste element met een patroon.

De lijst met schema's kan voor onbepaalde tijd worden voortgezet. De procedure lijkt enigszins op breien, maar met een klein verschil.

Snuisterijen van kralen met namen en titels

Het is een geweldig idee om een ​​gepersonaliseerde kerstbal in de vorm van een cadeau te weven. Sommigen maken zelfs hun eigen groepslogo's of filmtitels. De enige beperking is de fantasie van de naaister.

Om een ​​kralenbal met een naam of een naam te weven, worden twee methoden gebruikt:

 1. Machine. Het kost veel tijd en je moet een machine hebben, of het uit afvalmateriaal halen.
 2. Bij het weven van een kruis. De methode is geschikt voor beginners.

In het eerste geval worden standaard afgedrukte letterschema's gebruikt, in het tweede geval moet u alleen werken met een tetrad-blad. Eén cel - één parel.

Je kunt slechts twee kleuren nemen, één - het achtergrondmateriaal, de tweede voor de letters. Met logo's moeilijker, omdat de lay-out niet gemakkelijk is.

Video instructie

Floss-kerstballen

Om te beginnen, beveilig de discussies op een van de volgende manieren:

 • Een administratieve clip gebruiken.
 • De draden worden in een knoop vastgemaakt en met een speld vastgemaakt.
 • Draden worden met plakband aan het oppervlak van de tafel bevestigd.
 • Met de hulp van een tablet en een liniaal.

Weven is een nauwgezette bezigheid, die doorzettingsvermogen vereist, maar het meest economische, omdat het enige materiaal dat nodig is, draden is.

Manieren voor beginners

Om te beginnen, bepaal je de knooppunten waarmee een meesterwerk wordt gemaakt. Dit item is vergelijkbaar met het artikel dat wordt beschreven in het weven van linten, de linker en rechter scharnierpunten verschillen ook.

Schuin weven

Het zal duren:12 strengen van 6 kleuren. En dezelfde kleuren moeten symmetrisch ten opzichte van elkaar worden geplaatst (dat wil zeggen, de extreme kleuren zijn altijd hetzelfde). Aanvaardbare lengte van 0,8 tot 1 meter.

sequentie:

 1. Threads 1 en 2 zijn met elkaar verweven en vormen een "vier". Het einde van de eerste thread wordt ingevoegd in het resulterende venster, er zou uiteindelijk een knoop moeten verschijnen.
 2. De procedure wordt herhaald, de site zou er twee moeten krijgen.
 3. Nu zou een soortgelijk proces moeten plaatsvinden met threads 11 en 12, dan 3 en 4, 10 en 9, etc.
 4. Daarna worden de knopen gebonden aan de originele draden.
 5. Alle items worden opnieuw herhaald.

Het is beter om de resulterende snuisterij vast te zetten met een extra knoop om niet te spreiden.

Recht weefsel

Moeilijker dan de vorige methode, en de foto is uniek en niet in de vorm van een kerstboom. De weefpatronen zijn ook ingewikkelder, maar het resultaat zal effectiever zijn.

Het is noodzakelijk om de threads te onderscheiden die de achtergrond zullen zijn en die welke als de omtrek van de afbeelding zullen dienen. De gemakkelijkste manier om twee kleuren te gebruiken.

De schema's zijn afhankelijk van het patroon, dus zoek vóór gebruik het gewenste patroon, bereken het aantal threads dat hiervoor nodig is en selecteer kleuren.

Handige tips

 1. Als de knoop niet klopt, maak hem dan langzaam en voorzichtig los.
 2. Soms is het patroon aan het einde anders dan het oorspronkelijke patroon. Wees niet boos, want voor elke mislukking moet een overwinning zijn.
 3. Als u een aspirant-vakman bent, moet u eerst eenvoudiger methoden gebruiken.
 4. Wees niet bang om met de schema's te experimenteren, je kunt altijd iets ongewoons toevoegen.
 5. Als het gewenste resultaat een inscriptie is, maak het dan niet lang, anders zal de armband meer blijken dan verwacht.

Wevende snuisterijen - een interessante en productieve bezigheid, die in korte tijd kan worden geleerd. Het traint fijne motoriek, doorzettingsvermogen, verrijkt de verbeelding. Maar bij het beheersen van de methode zullen geduld en bereidheid om fouten te corrigeren vereist zijn. Fenichka is een geweldig cadeau voor een vriendin of vriend, voor een verliefd paar, omdat dit origineel en schattig is.

Bekijk de video: Seth Priebatsch: Building the game layer on top of the world (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter