Wedstrijden en raadsels voor het nieuwe jaar voor volwassenen

Stel je de situatie eens voor: een groep volwassenen verzamelde zich in een kamer om een ​​bepaald evenement te vieren. En alles lijkt goed te gaan - het eten is heerlijk, de drankjes stromen als water, de muziek roept om te gaan dansen, maar een moment van verzadiging gebeurt - de magen zijn vol, iedereen is een beetje moe van het dansen en gesprekken zijn niet meer zo actief. Bekend voor? Dit gebeurt op elk feest waar mensen verschillende interesses en hobby's ontmoeten.

De meest grappige en leuke wedstrijden voor volwassenen

Teken een olifant (ezel, paard, cheburashka)

We hebben nodig:

 • 2 vellen papier aan een muur, schoolbord, ezel of wat je maar wilt.
 • 2 markers.
 • Verbanden voor de ogen door het aantal deelnemers.

Hoe te handelen:

Verdeel alle deelnemers in 2 gelijke teams (hoe meer mensen hoe beter), die allemaal voor hun stuk papier staan ​​opgesteld. Kies een wezen om te tekenen. Elke deelnemer krijgt een bepaald deel van het lichaam en wordt geblinddoekt. Vervolgens trekken de leden van elk team beurtelings de delen van het lichaam dat ze hebben. De winnaar kan worden bepaald door snelheid of door de gelijkenis van het patroon op een bepaald dier.

Stomp de ballen van de vijand!

We hebben nodig:

 • Ballonnen van twee verschillende kleuren op basis van het aantal deelnemers.
 • Hetzelfde aantal lange draden van gemiddelde dikte.

Hoe te handelen:

Deelnemers zijn verdeeld in 2 teams met hetzelfde aantal mensen. Elk team krijgt ballen van zijn eigen kleur op een string die aan de voet moet worden vastgemaakt. De draad kan elke lengte hebben, maar de bal moet op de grond liggen. De teams zijn gemengd en de taak van elk is om zoveel mogelijk ballen van een vijandelijke kleur te vertrappen, zonder je eigen te laten barsten. De deelnemer, die zijn bal niet redde, verlaat de algemene stapel en wacht op het einde van de strijd. Wint het team dat sneller met tegenstanders omgaat.

schrijvers

We hebben nodig:

 • Vellen papier op basis van het aantal deelnemers.
 • Pennen in dezelfde hoeveelheid.

Hoe te handelen:

Er kunnen zoveel mogelijk deelnemers zijn, iedereen zit in een cirkel, elk krijgt een pen en een laken. De leider stelt de vraag "Wie?", Ieder schrijft zijn eigen held. Daarna moet je het blad buigen zodat het schrijven niet zichtbaar is, en overbrengen naar de speler aan de rechterkant (elke speler verzendt zijn eigen blad en ontvangt een ander blad van de buurman aan de linkerkant). De facilitator stelt een nieuwe vraag, bijvoorbeeld: "Waar ging je heen?", En weer schrijft iedereen, buigt het geschreven gedeelte en brengt het over naar het volgende. Volg dan de vragen "Waarom ging hij daarheen?", "Wie heeft elkaar ontmoet?" en ga zo maar door. De wedstrijd gaat door totdat de presentator geen vragen meer heeft.

Aan het eind moet er een collectieve lezing zijn van de resulterende verhalen en een stem voor het beste! Er zijn geen winnaars in de competitie, maar plezier en plezier worden geboden!

vereniging

Competitie is perfect voor alle omstandigheden, omdat er geen rekwisieten nodig zijn. Het enige dat nodig is, zijn de deelnemers en hun verbeeldingskracht.

Hoe te handelen:

Iedereen zit in een cirkel. Hij begint ofwel de held van de gelegenheid (als die er is) of degene die loten trekt (bepaald door de lezer). De eerste persoon spreekt twee totaal niet-gerelateerde woorden uit, zoals 'eten' en 'auto'. De tweede zou zo'n zin moeten maken dat beide woorden in één situatie passen: "Ik was te laat voor een familiediner, omdat de auto niet zou starten". Dezelfde deelnemer zou met een ander woord moeten komen dat niets te maken heeft met wat er gezegd is: zeg: "brood". De volgende zou dit woord moeten toevoegen aan de huidige situatie, bijvoorbeeld als volgt: "Zodat de vrouw niet overstuur is, heb ik besloten om een ​​brood voor haar te kopen." En zo verder tot er genoeg verbeeldingskracht is of totdat iemand met een logische conclusie komt voor het hele verhaal.

Fles 2.0

We hebben nodig:

 • Lege fles.
 • Geoogste papieren met acties die erop zijn geschreven voor de deelnemers. Hoe meer - hoe beter.

Hoe te handelen:

Deze game lijkt veel op de standaardfles: de deelnemers zitten in een cirkel, zetten de fles in het midden en draaien ermee. Het belangrijkste verschil ligt in het feit dat je gedraaide stukjes papier moet gooien met bepaalde acties, bijvoorbeeld: "kus op de wang", "uitnodigen voor een langzame dans", "likken in het oor" en dergelijke in een lege fles. Dientengevolge ziet het spel er als volgt uit: de deelnemer draait de fles, de persoon aan wie zij wees, trekt een stuk papier uit en leest de actie voor. Het moet worden uitgevoerd door de eerste deelnemer. Dit is interessanter dan een regulier spel, omdat je nooit weet wat je moet doen in plaats van de standaard zoen.

Originele puzzels voor volwassenen

Niet alleen wedstrijden kunnen mensen aanmoedigen! In elk voldoende verhit gezelschap zullen raadsels heel goed worden ingebracht, waardoor je te veel nadenkt en de kans krijgt om hun kennis en logica te laten zien aan de rest van de menigte. We hebben 5 puzzels voor volwassenen opgehaald die niet zo eenvoudig zijn als ze op het eerste gezicht lijken!

Appels op een miljoen

De man besloot om het appelbedrijf voort te zetten en begon fruit te kopen tegen 5 roebel per stuk en te verkopen tegen 3. Na zes maanden slaagde hij erin miljonair te worden!

 • Vraag: Hoe deed hij het?
 • Antwoord: daarvoor was hij miljardair.

tour

Je ging aan boord van het vliegtuig. Er staat een paard achter je, en een auto voor je.

 • Vraag: Waar bevindt u zich?
 • Antwoord: op de carrousel.

regen

Een man, een vrouw, twee dochters, een zoon, een kat en een hond aan de lijn lopen in het park.

 • Vraag: Hoe zullen ze, samen onder één paraplu opgestaan, niet nat worden?
 • Antwoord: als de regen niet start.

Slimme vrouw

De man vraagt ​​zijn vrouw: "Schat, maak alsjeblieft mijn jas schoon, alsjeblieft."
De vrouw antwoordt: "En ik heb al schoongemaakt".
De man vraagt: "Maak je broek dan schoon, wees goed."
De vrouw antwoordde: "Ik heb het ook gedaan."
Echtgenoot nogmaals: "En de schoenen?"

 • Vraag: Wat antwoordde de vrouw?
 • Antwoord: "En in de schoenen dat er ook zakken zijn?"

aardewerk

 • Vraag: Wat is het verschil tussen een vrouw en een man wassen?
 • Antwoord: Vrouwen wassen gerechten na het eten en mannen daarvoor.

Wedstrijden en raadsels voor het nieuwe jaar 2019

Geen enkel nieuw jaar is compleet zonder thematische puzzels en leuke wedstrijden, en het jaar 2019 van de Yellow Earth Pig is geen uitzondering!

Beste cadeau

Vraag: Welk nieuwjaarsgeschenk past het best bij een vrouw? Tip: in de breedte - 7 cm, en in de lengte - 15 cm en hoe groter de hoeveelheid, hoe beter.

 • Antwoord: een bankbiljet van $ 100.

Werk het rijm af

Als de crackers klappen,
Piepte je kleine dieren,
Als de kerstboom een ​​goede kabouter is,
In je glorieuze huis gebracht,
Volgende mogelijk
Zal in het huis zijn ...

 • Antwoord: Ambulance

Heet nieuws

We hebben nodig:

Kaarten met elk 5 woorden die geen verband houden met elkaar.

Hoe te handelen:

Het hele bedrijf is verdeeld in verschillende groepen (door het aantal kaarten). Want gerechtigheid in elke groep zou hetzelfde aantal mensen moeten zijn. Elk team krijgt een vooraf voorbereide kaart, voor een minuut moeten ze een nieuwjaarsevenement bedenken, dat kan worden beschreven met een zin uit deze woorden. Op de kaart staan ​​bijvoorbeeld de woorden "hond", "auto", "schaatsen", "verkeerslicht", "Lenin", en je kunt een zin als volgt maken: "Een dronken man probeerde op oudejaarsavond op Lenin Street de auto in te halen op schaatsen, maar crashte bij een verkeerslicht naar een hond die aan de overkant van de weg liep. "

Het team wint met het origineelste nieuws.

Waar zijn de jongens van gemaakt?

De wedstrijd is geschikt voor een groot gezelschap van vrienden die een vakantie thuis vieren.

Hoe te handelen:

Elk meisje kiest een man en kleedt hem aan met alles wat bij de hand ligt: ​​de kast van een huiseigenaar, een make-uptas, kerstboomversieringen, enz. Zullen hier helpen. Je moet je creatie ook zo origineel mogelijk presenteren aan de gasten: couplet, lied, danspaar of reclame. De prijs wordt ontvangen door de meest vindingrijke en buitengewone meid.

Wat voor soort dans?

Hoe te handelen:

Verschillende teams worden gevormd, elk krijgt de opdracht om een ​​ronde dans rond de boom af te beelden, maar niet gewoon, maar georganiseerd in de politie, psychiatrisch ziekenhuis, leger, enzovoort. We moeten op zoveel atypische plaatsen komen als er teams zijn. Dan toont elke groep op zijn beurt zijn ronde dans, terwijl de rest probeert te raden waar het georganiseerd is. Je kunt twee prijzen uitgeven: één voor het meest artistieke team en de tweede voor degenen die meer hebben geraden dan anderen.

Handige tips

En daarnaast enkele tips om je niet te vervelen tijdens het nieuwe jaar.

 • Een themafeest organiseren - het is heel interessant om een ​​vakantie in retrostijl te vieren of je te verkleden in de personages van de Game of Thrones.
 • Ga van start! Wanneer gasten de camera zien, willen ze ernaar kijken zo interessant mogelijk, wat betekent dat het nog leuker zal zijn! Ja, en het geheugen zal veel gefilmde heldere momenten blijven.
 • Neem de telefoons weg zodat niemand in het sociale netwerk blijft hangen. netwerken, het kan zelfs het leukste feest echt bederven.

Zoals u kunt zien, is het gemakkelijk om plezier te brengen, zelfs voor het meest geperste bedrijf. Het belangrijkste in dergelijke gevallen is doorzettingsvermogen, en dan zullen zelfs de gasten die zich in de eerste minuten schamen en aan de zijlijn gaan zitten, tegen het midden van de festiviteiten, volledig actief en betrokken worden bij het proces!

Bekijk de video: WIE GAAT ROELIE'S RAADSEL WINNEN?! (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter