Kozakken - wie zijn waar ze wonen, vooral

Het lot van de Kozakken - het heroïsche, bittere en tragische - boeit de samenleving nog steeds. De basis van het leven van een etnische groep die in vroegere tijden aan de rand van Rusland en het Gemenebest leefde, vormt de stevige basis van orthodoxie, patriottisme en respect voor familietradities en -stichtingen. De kracht van deze principes wordt bevestigd door de eeuwenoude militaire dienst van de Kozakken, heroïsche daden en folklore die tot nu toe hebben bestaan.

Don en Kozakken Kozakken

Korte geschiedenis

In Rusland werd op 3 januari 1870 de 300e verjaardag van de oprichting van het Don Kozakkenleger plechtig gevierd. De datum 3 januari 1570 staat onder de welkomstbrief aan de kozakken van Ivan de Verschrikkelijke. Maar de oorsprong van Don-kwaliteit gaat terug tot het begin van de 16e eeuw, toen Kozakkeneenheden deel uitmaakten van de troepen van Ivan III.

In 1552 namen de Kozakken deel aan de campagne op Kazan. Tot 1584 werden ze als 'vrij' beschouwd en dit jaar zwoeren de Don-Kozakken trouw aan Tsaar Fedor Ivanovitsj Romanov.

Complexere geschiedenis van het Kuban Kozakkenleger. De oprichters, immigranten uit de Zaporizhzhya Sich, onderdrukt voor diefstal door de Russische tsaren. De Kozakken van het hoofdkwartier van Kuban in Ekaterinodar (nu Krasnodar) verenigden vrije mensen van vele nationaliteiten in hun gelederen. Naast Russen en Oekraïners waren er vertegenwoordigers van de volkeren van de Kaukasus. Zo ontstond een aparte etnosociale cultuur. In 1792, het decreet van de tsaar verleend het leger landt op de oevers van Taman en Kuban voor onbeperkt gebruik. De dorpen van het Kuban-leger speelden de rol van de grenspost van Rusland in het zuiden.

Kozakken service

De Kozakken kwamen op 19-jarige leeftijd in militaire dienst en bleven 25 jaar aan het werk. Pas daarna trad hij af. Militaire dienst werd bepaald in de Kozakkenregimenten in 4 jaar. Daarnaast was eens in de 5 jaar een Kozak betrokken bij maandelijkse trainingskampen, waar hij zijn vechtvaardigheden bevestigde. Hij was verplicht om te verschijnen met zijn wapen, oorlogspaard, harnas. Tactische oefeningen werden uitgevoerd in het trainingskamp, ​​moderne wapens werden bestudeerd, boekhoudschieten werd uitgevoerd, paardenbezit werd gecontroleerd.

Naarmate de dienst vorderde, werd de Kozakken in rang gepromoveerd, bekroond met bestellingen en medailles. Over voorbeelden van moed en heldhaftigheid van de Kozakken zijn er vele heldendichten en legendes. In de nagedachtenis van dankbare nazaten, waren de daden van Ataman M. Platov voor altijd getekend in gevechten met het leger van Napoleon, kozak Kozma Kryuchkov, die diende in de Eerste Wereldoorlog en het eerste St. George's Cross kreeg. Een nieuw voorbeeld is de prestatie van de volledige George Knight, held van de Sovjet-Unie K.I. Nedorubov tijdens de Grote Patriottische Oorlog, die de doeltreffendheid van cavalerie in de oorlog van machines heeft bewezen.

Kozakken - krijgers en uitlopers. De tsaristische regering beoordeelde objectief de economische bijdrage van de Kozakken aan de staatsbegroting. Kozakken hebben vakkundig nieuwe landbouwmachines, meststoffen gebruikt. De opbrengst van de volkstuinders was hoog. Opgegroeid van kinds af aan in de tradities van respect voor werk, hielden ze het exportpotentieel van Russisch graan op het juiste niveau. En het was ook een dienst.

Hoe een Kozak te worden

In de Kozakken wordt een dergelijke formulering van de vraag als vulgair beschouwd. De traditionele formule in hun omgeving - een Kozak kan alleen geboren worden. Hier praten we over loyaliteit aan de nagedachtenis van voorouders, over de atmosfeer van het gezin, die de prestaties van de vaderen eert, over de orthodoxie - de noodzakelijke kern van moraliteit. Pogingen om zo'n beeld van het onderwijs nieuw leven in te blazen, werden ondernomen: Kozakkenklassen werden op de middelbare school gecreëerd, kozakbedrijven in het moderne leger werden georganiseerd, Kozentitels en -posities, prijzen en onderscheidingen tussen aanhangers van etnische tradities werden teruggegeven.

Maar het moet worden opgemerkt dat geleidelijk schoolonderwijs verschuift naar de Cadet-klassen, innovaties in het leger nemen niet te veel wortel. We moeten toegeven dat er geen groot vertrouwen is in de opwekking en nieuwe grootsheid van de Kozakken in onze samenleving. En de beslissing van de autoriteiten om de Kozakken te rehabiliteren, die geleden hebben tijdens de burgeroorlog, is meestal cosmetisch.

Als je besloten hebt om je bij de Kozakkenmaatschappij aan te sluiten, moet je een aantal regels volgen:

 1. De kandidaat moet volwassen worden.
 2. Orthodox zijn.
 3. De ideologie van de Kozakken ondersteunen, hun tradities en gewoonten kennen en eren.
 4. Wees een traditionele seksuele geaardheid.
 5. Heb een vrijwillig verlangen.
 6. Om lid te worden van de gemeenschap, moet je een aanvraag indienen bij de ataman van de dichtstbijzijnde dorps- of districtsorganisatie.
 7. Het vereist de aanbevelingen van twee mensen die lid zijn van de unie van twee jaar of meer.
 8. Het is ook noodzakelijk om documenten over onderwijs, militaire dienst, onderscheidingen (indien aanwezig) in te dienen.
 9. Bij de Kozakkenvergadering is een stemming. Bij goedkeuring door een meerderheid van stemmen krijgt een beginneling een proeftijd, waarin het noodzakelijk is om de statuten, decreten, regels, instructies te bestuderen en deel te nemen aan gemeenschapsactiviteiten.
 10. Aan het einde van de proeftijd, als iedereen tevreden was, vindt een initiatieritueel plaats, waarbij de priester, hoofdman en alle vertegenwoordigers van de vereniging worden uitgenodigd. Een beginneling krijgt een kozakken-ID en toestemming om koude wapens te dragen.

Interessante feiten

 • Kazak in vertaling uit de Turkse taal is een vrije, onafhankelijke persoon.
 • De Kozakken vormden hun "staat", de troepen genaamd - de Zaporozhian, Don, Chervlyany Yar. Vanuit een dergelijke militaire staat werd het moderne Oekraïne gevormd.
 • Kozakken namen deel aan oorlogen van de meest uiteenlopende volkeren: Turken, Polen, Russen en zelfs Duitsers.
 • Siberië werd bijna ten koste van de Kozakken-troepen beheerst.
 • De vlag van de Kozakken heeft drie kleuren: geel, rood, blauw. Het is een symbool van de eenheid van drie naties - Russen, Kalmukkers, Kozakken.

Kozakken in de moderne wereld - kenmerken en verantwoordelijkheden

Vandaag groeit de beweging voor de heropleving van de Kozakken. Het patriottisme van moderne Kozakken is een van de obstakels geworden voor de ongebreidelde verspilling van nationale rijkdom. De samenleving als geheel verliest haar morele component en wordt steeds minder dankbaar voor de familiebanden. Daarom is het belangrijk om naar de stem van de moderne Kozakken te luisteren.

Ondersteuning in de samenleving is ook te vinden in de heropleving van de lokale overheid. Vertegenwoordigers van de moderne Kozakken worden actief gepromoveerd tot lokale autoriteiten, publieke organisaties, zij controleren de opvoeding van de jongere generatie. De Kozakken beschermen het toegewezen gebied, helpen de openbare orde te herstellen, vechten tegen de onverschilligheid van de autoriteiten tegen de behoeften van de burgers, corruptie.

Bekijk de video: De nieuwe S - Sleeuwijk (April 2020).

Laat Een Reactie Achter